Порошенко закликав іноземних дипломатів розповідати про неоголошену війну РФ

Порошенко закликав іноземних дипломатів розповідати про неоголошену війну РФ
Петро Порошенко під час щорічної Традиційної зустрічі з іноземними дипломатами
Фото: Прес-служба президента

Порошенко бере участь у зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія випробовує технологію гібридної війни в Україні, і ми захищаємо мир Європи. Тому важливо, щоб дипломати доносили правду про неоголошену війну РФ проти України.

Про це президент сказав у Києві на зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та міжнародних організацій, акредитованих в Україні.

«Прошу, щоб ви, інформуючи свої столиці, незалежно від того, як ваші уряди голосують за резолюції по Україні у міжнародних організаціях, доносили правду про неоголошену війну Росії проти України, про те, що своєю самопожертвою українці захищають мир в Європі», - сказав Порошенко.

При цьому він підкреслив, що «Росія не збирається зупинятися лише на Україні і  випробовує свої новітні технології гібридної війни».

«І лише питання часу, де Кремль їх застосує завтра. В Москві добре розуміють стратегічну цінність України з точки зору реалізації своїх імперіалістичних фантазій. Розрахунок простий: що Україна впаде, що Україна не втримається. Якщо не втримається Україна – це лише підживить російські апетити в інших куточках Європи і світу», - зазначив Петро Порошенко.

Глава держави підкреслив, що методи російської агресії міняються, але незмінно стабільним залишається лише одне – відсутність прагнення до миру.

«Вже чотири роки Кремль відмовляється виконувати свої зобов’язання у рамках Мінських домовленостей, під якими сам підписався. Останнє оголошення про припинення вогню – загалом вісімнадцяте – було знов порушене російською стороною», - повідомив Президент.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: