Посольство РФ висловило протест через облиття фекаліями авто дипломатів

Посольство РФ висловило протест через облиття фекаліями авто дипломатів

У російському посольстві очікують від української сторони публічного засудження цієї «варварської витівки»

Посольство Росії в Україні повідомило про «хуліганську акцію» біля будівлі торговельного представництва РФ у Києві, під час якої невідомі зокрема закинули димові шашки на територію установи. Дипломатичне представництво направило через це ноту протесту у Міністерство закордонних справ України.

Про це повідомляється на сайті посольства РФ.

Зазначається, що учасники акції залишили «образливі написи», кидали димові шашки та пошкодили автомобілі російських дипломатів. У посольстві звинувачують у цій акції «радикалів-націоналістів».

Також у диппредставництві поскаржилися, що поліцейські і нацгвардійці, які прибули на місце події, не вживали ніяких заходів.

«У МЗС України направлена нота протесту», — наголосили у посольстві.

«Виходимо з того, що нею (українською стороною, – ред.) будуть вжиті всі необхідні кроки для негайного розслідування злочину, забезпечення безпеки російських представництв на території України, їх співробітників та майна, а також відшкодовані завдані матеріальні збитки. У МЗС України направлена нота протесту», – наголосили в посольстві РФ.

Нагадаємо, 27 вересня в Києві невідомі вилили фекалії на автомобілі з дипломатичними номерами і закидали фаєрами подвір'я будинку, де, за інформацією ЗМІ, «відбувалася прощальна вечеря з нагоди відставки екс-голови «Росспівробітництва» Костянтина Воробйова».

18 лютого націоналісти камінням і яйцями закидали будівлю організації «Росспівробітництво».

Воробйов вирішив піти з посади після того, як 9 травня його на вулиці облили зеленкою та фекаліями невідомі. Після цього «Росспівробітництво» вирішило згорнути діяльність в Україні. Воробйов також потрапив до бази «Миротворця».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: