Правник пояснив наслідки внесення положень про НАТО і ЄС до Конституції України

Правник пояснив наслідки внесення положень про НАТО і ЄС до Конституції України
Голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко

«Якщо потім хтось ініціюватиме приєднання України до якогось халіфату Ісламської держави, то це суперечитиме європейській інтеграції»

Внесення євроатлантичних положень до Конституції, незважаючи на розділ, до якого їх впишуть, означатиме, що Україна не матиме права заперечувати у своїй політиці вектор європейського вибору, євроінтеграції. Такої думки дотримується голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, про що він заявив у коментарі «Главкому».

«Якщо потім хтось ініціюватиме приєднання України до якогось халіфату Ісламської держави, то це суперечитиме європейській інтеграції, таким чином суперечитиме Конституції. Подібні зміни вносили інші країни, коли вступали до Євросоюзу. Причому там це було не тільки на рівні преамбули, а в статті про те, що відбувається делегування елементів суверенітету на рівень європейських структур», - пояснив Коліушко.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко під час великої прес-конференції у Києві виступив за те, щоб у Конституції було зафіксоване прагнення України до членства в Європейському союзі та НАТО. Він переконаний, що внесення євроатлантичної інтеграції до Основного закону стало би страховкою від радикальних змін політики держави у майбутньому та «імперативом для всіх політичних сил на роки вперед». Багато хто розцінив заяву президента як елемент підготовки до президентських виборів, оскільки євроінтеграційні зміни Конституції – вдала «фішка» на майбутніх перегонах. 

Читайте також матеріал «Главкома»: Як Порошенко мінятиме Конституцію? Усі варіанти та їхні наслідки

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: