Росію обурює використання гасла «Слава Україні» українськими священниками

Росію обурює використання гасла «Слава Україні» українськими священниками
Також у РФ обурюються указом президента України, відповідно до якого «УПЦ Московського патріархату протягом чотирьох місяців повинна бути перереєстрована і названа Московською»

Спікер Ради Федерації РФ назвала «злочином» створення єдиної Православної церкви в Україні

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко назвала «злочином» створення єдиної помісної православної церкви в Україні і заявила неприпустимість для українських священиків гасла «Слава Україні! - Героям слава!» Про це вона сказала на прес-конференції за підсумками року, повідомляє УНІАН.

«Подивіться, що вони творять з церквою. Це ж злочин, що відбувається в Україні, коли світська влада грубо втрутилися в духовну сферу, в діяльність Української православної церкви, коли силою зібрали якихось священиків - я вже не знаю, чи можна їх священиками називати, які кричать нацистські гасла: «Слава Україні! - Героям слава». До того ж, нічого не залишилося від духовної, православної віри, яку просто топчуть», - заявила Матвієнко.

При цьому вона обурилась указом президента України, відповідно до якого УПЦ Московського патріархату (філія РПЦ) протягом чотирьох місяців повинна бути перереєстрована і названа Московською.

«Вони просто ведуть справу до бійні, до громадянської війни. Розумієте, ось у такій атмосфері страху зареєструвати парафію, що є парафією Української православної церкви Московського патріархату, нацькувати ось цю зграю нацистів на ці церкви, на цих священиків, на руйнування церков, на силові дії - просто підставити людей під удар», - переконана спікер Ради Федерації РФ.

Матвієнко зазначила, що такими діями руйнується Україна, «вони ділять суспільство на правий і лівий берег, вони вводять стан там, де проживає російськомовне населення».

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про нову назву УПЦ МП.

На Закарпатті московська парафія перейшла до Православної церкви України.

Раніше повідомлялося, що у Вінницькій області три парафії вирішили приєднатися до складу Православної церкви України.

Також читайте: Перший результат Томосу - Путін визнав існування українського народу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: