Розслідування вбивства Гандзюк: Генпрокуратура не співпрацюватиме з депутатами

Розслідування вбивства Гандзюк: Генпрокуратура не співпрацюватиме з депутатами
Луценко: Я не уявляю, що може робити ТСК при незакінченому слідстві

Луценко зробив відверту заяву

Генеральна прокуратура не буде співпрацювати з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування нападів на активістів у разі її створення у частині доступу до документів справи щодо розслідування вбивства Катерини Гандзюк. Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко з трибуни парламенту, доповідаючи про стан розслідування нападів на громадських активістів.

«Я не уявляю, що може робити ТСК при незакінченому слідстві. Зрозуміло, що в неї не буде навіть предмету роботи, адже будь-яка інформація слідства складає таємницю слідства і прокурор не дозволить, особливо після вчорашнього витоку, отримати доступ будь-якого члена ТСК до будь-якого документа слідства. Це я вам прямо відверто говорю», - сказав він.

Як відомо, генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що має намір подати Верховній Раді заяву про свою відставку. Про це він оголосив, доповідаючи на вимогу Верховної Ради щодо результатів розслідування нападів на громадських активістів.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що депутатська більшість Верховної Ради не підтримає відставку Юрія Луценко з посади генерального прокурора.

Зазначимо, напередодні ЗМІ повідомили, що організатор замаху на активістку Катерину Гандзюк отримав гроші для передачі виконавцям від Ігоря Павловського — помічника народного депутата від «Блоку Петра Порошенка» Миколи Паламарчука.

Раніше сьогодні народні депутати викликали голів правоохоронних відомств для заслуховування інформації ГПУ, МВС та СБУ стосовно розслідування нападів на громадських активістів.

Фракції Верховної Ради узгодили створення тимчасової слідчої комісії з розслідування нападів на громадських активістів.

5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: