Вбивство Гандзюк: Депутати викликали в Раду голів силових відомств

Вбивство Гандзюк: Депутати викликали в Раду голів силових відомств
Керівників ГПУ, МВС і СБУ викликали прозвітуватись

У Раді чекають Луценка, Авакова та Грицака

Народні депутати проголосували постанову, якою вирішили заслухати у Верховній Раді звіти керівників Генеральної прокуратури, МВС та СБУ щодо розслідування нападів на громадських активістів. Про це у Facebook повідомив народний депутат Єгор Соболєв.

«Викликали до Верховної Ради керівників ГПУ, МВС і СБУ звітувати про розслідування нападів на громадських активістів», - написав він.

Відповідно до рішення депутатів, Юрій Луценко, Арсен Аваков та Василь Грицак мають з’явитися у Раді о 12.30. Після цього спікер Ради Андрій Парубій на вимогу франкій «Батьківщина» та «Самопоміч» перерву до 11.10.

5 листопада народний депутат від БПП Мустафа Найєм заявив, що парламент намагається створити ТСК у справі замаху на Гандзюк лише «для галочки» і зробити її повністю бездіяльною та ручною.

Паламарчук заявив, що не має жодного відношення до нападу на громадську активістку Катерину Гандзюк.

Нагадаємо, у неділю, 4 листопада, стало відомо про смерть активістки Катерини Гандзюк, на яку 21 липня у Херсоні було скоєно напад із застосуванням сірчаної кислоти.

Нардеп Антон Геращенко заявив, що організатору вбивства Гандзюк «світить» довічне, якщо він не здасть замовника.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття рідним Гандзюк.

Єврокомісар з питань розширення та політики добросусідства Йоганнес Ган вимагає знайти винних у вбивстві активістки. США закликали українську владу притягнути до відповідальності винних у смерті Гандзюк.

Мінстр закордонних справ Канади Христя Фріланд закликала покарати винних у вбивстві херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Поліція перекваліфікувала напад на Гандзюк як закінчене умисне вбивство. Голова Національної поліції Сергій Князєв заявив, що очікує від заарештованих організаторів смертельного нападу на Гандзюк відомостей стосовно його замовників.

Нагадаємо, напад на активістку Гандзюк стався у Херсоні 31 липня. Як відомо, сірчана кислота обпекла 40% тіла Гандзюк. Їй зробили більше десяти операцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: