«Таксі їм замовляти не буду». Зеленський пожартував, як росіяни покинуть Придністров’я (відео)

«Таксі їм замовляти не буду». Зеленський пожартував, як росіяни покинуть Придністров’я (відео)

Зеленський про росіян в Придністров’ї: «Якщо вони захочуть жити – підуть»

Якщо російські війська зохочуть жити – вони самі знайдуть шлях, яким вийдуть з окупованого Придністров’я. Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час пресконференції, яка проходила на полях саміту Європейського політичного співтовариства у четвер, 1 червня, в Молдові.

«Що стосується того, що робити з військами (РФ – «Главком»), які знаходяться там на території: якщо вони захочуть жити – підуть», – сказав Зеленський, відповідаючи на питання кореспондентки «Главкома».

На уточнення журналістки, яким «коридором» виходитимуть російські війська з Придністров’я, президент Зеленський зіронізував: «Таксі я їм замовляти не буду. Знайдуть шлях».

Також Зеленський прокоментував українське громадянство верхівки невизнаного Придністров’я. «Я чув, що вони там мають багато паспортів. У них є паспорта українські, російські, молдовські, румунські. Які ж вони громадяни України?» – сказав український лідер, відповідаючи на питання кореспондентки «Главкому».

На уточнення журналістки, чи буде Україна забирати на фронт цих «громадян», Зеленський відвів, що «такі на фронті не потрібні». Як повідомляв «Главком», молдовські журналісти-розслідувачі довели, що керівництво невизнаного Придністров’я має українське громадянство. Зокрема мова про та званого президента «республіки» Вадима Красносельського.

Раніше Зеленський закликав до вирішення придністровського конфлікту.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський завітав із візитом до Молдови на саміт Європейської політичної спільноти у четвер, 1 червня. Глава держави розповів про формулу миру та подякував Молдові. Саміт походить у Молдові 1 червня та збере 50 президентів, прем'єр-міністрів та високопосадовців європейських чиновників.

До слова, президентка Молдови зробила заяву стосовно відносин із Україною.

Читайте також: НАТО, формула миру, закінчення війни. Головні заяви Зеленського у Молдові

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: