У Блоці Порошенка розказали, коли мешканці окупованого Донбасу захочуть в Україну

У Блоці Порошенка розказали, коли мешканці окупованого Донбасу захочуть в Україну
Фото з відкритих джерел

Світалана Заліщук закликає робити все, щоб ціна окупації для Росії була дуже високою

Народний депутат Світлана Заліщук (БПП) пояснила, чому вона не голосувала за законопроект про реінтеграцію Донбасу в першому читанні. «Я мала кілька зауважень. Перше — це Крим. Вважаю, що його потрібно прописати нарівні з Донбасом. Друге – відсутність зафіксованої дати окупації. Далі — «Мінськ». Для того, щоб зберегти собі право на маневр, потрібно прибрати його (всі згадки про мінські домовленості, — «Главком») з законопроекту», — зазначила Заліщук в коментарі «Главкому».

На думку депутата, важливою частиною деокупації мають бути внутрішні зміни в Україні: боротьба з корупцією, судова реформа, перетворення правоохоронних органів з репресивних машин у нормальні служби. «Коли люди з Донбасу бачитимуть, що тут нормальне життя, вони самі до нас потягнуться», - впевнена парламентар.

Депутат нагадує, що у Херсоні та Дніпропетровську окупація була зупинена саме завдяки місцевим, вони були проти. «Україна також повинна працювати на міжнародному судовому напрямку, щоб Росія рано чи пізно відповіла за злочини проти людяності, за воєнні злочини і виплатила репарації всім постраждалим», — говорить Заліщук.

Також парламентарка закликає робити все, щоб «ціна окупації для Росії була дуже високою».

«Треба домагатися продовження нашими західними партнерами антиросійських санкцій – економічних, персональних, блокування «Північного потоку – 2». Паралельно ми повинні добиватися права захищатися: летальна зброя та посилення нашої військової спроможності. Крім того, потрібно продовжити євроатлантичну інтеграцію, а також долучитися до НАТО», — впевнена Заліщук.

Думки  інших депутатів щодо законопроекту про реінтеграцію Донбасу читайте у статті Що робити з Донбасом? План дій від молодих народних депутатів

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: