Угорщина просить не розширювати Берегівський район після адмінреформи

Угорщина просить не розширювати Берегівський район після адмінреформи
Угорщина просить не розширювати Берегівський район

Угорщина просить українську владу зберегти теперішні межі Берегівського району і не розширювати його за рахунок Виноградівського району

Угорщина просить зберегти Берегівський район у нинішніх межах.

Про це міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

Зокрема, Угорщина просить українську владу зберегти теперішні межі Берегівського району Закарпатської області, де проживає численна угорська меншина, і не розширювати його за рахунок Виноградівського району, населеного переважно українцями.

«Що стосується Берегівського району - існує Берегівський район, і ми сподіваємося і дуже просимо уряд України, ми маємо право сформулювати прохання, тобто у нас є таке прохання до уряду України... Щоби Берегівський район залишився, але рішення будете приймати ви», — сказав Сійярто.

Він висловив сподівання, що українська влада позитивно поставиться до прохання Угорщини.

Після адмінреформи на Закарпатті крім 4 анонсованих районів, має з'явитися й п'ятий — Берегівський район.

Багато експертів заявили, що утворення після адмінреформи Берегівського району — це прохання Будапешта.

Проте міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заперечив вплив Угорщини та зазначив, що жодна держава не має права диктувати Україні у який спосіб організовувати громади, райони чи області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: