Україна домовилася з Польщею про гуманітарний коридор для українців з Німеччини

Україна домовилася з Польщею про гуманітарний коридор для українців з Німеччини
Шмигаль погодився з паном Моравецьким обмінюватися досвідом та практиками між країнами у протистоянні Covid-19

Транзит має відбутися протягом 24 годин

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час телефонної розмови з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким домовилися про створення гуманітарного коридору для українців, які повертаються з Німеччини.

Про це Шмигаль написав у Twitter.

«Під час світової пандемії коронавірусної інфекції всі країни мають діяти спільно та злагоджено. Переговорили телефоном з прем’єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким щодо повернення додому українських громадян. Домовилися про створення так званого гуманітарного коридору для українців, які матимуть змогу від кордону з Німеччиною транзитом через Польщу повернутися на Батьківщину», – написав Шмигаль.

Він висловив вдячність польській стороні за включення українських громадян до програми LOTdoDomu.

«Завдяки їй українці, що перебувають в інших країнах, зможуть використовувати рейси авіакомпанії LOT для перельоту до Польщі. Радий, що польські колеги пішли нам назустріч та готові сприяти у вирішенні цього питання. Окрім того, погодилися з паном Моравецьким обмінюватися досвідом та практиками між країнами у протистоянні Covid-19», – розповів Шмигаль.

Крім того, Міністерство закордонних справ поінформувало, що Німеччина дозволяє авіатранзит для громадян України через аеропорти Берліна, Мюнхена та Франкфурта.

«Умови: транзит має відбутися протягом 24 годин, необхідно мати авіаквиток на рейс в Україну, залишатися в транзитній (міжнародній) зоні в аеропорту», – наголосили в МЗС.

З 12 березня в Україні запроваджено карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

Нагадаємо, станом на 23:00 20 березня в Україні було підтверджено 41 випадок зараження Covid-19. Зокрема, 10 нових випадків зафіксовано у Чернівецькій області, один – у Київській, один новий випадок в Івано-Франківській області, один – у Харківській, один – у Львівській.

Ще один випадок захворювання на коронавірус у п’ятницю пізно ввечері вперше зафіксували на Тернопільщині.

Раніше у МОЗ заявили, що сподіватися на те, що вірус обійде Україну стороною, хибно.

Нагадаємо, МОЗ оприлюднило нові дані щодо коронавірусу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: