Через коронавірус в Україні різко подорожчали лимони

Через коронавірус в Україні різко подорожчали лимони

Ціни на лимони почали дуже швидко рости відразу після оголошення карантину

Як і очікували експерти, з початку весни в Україні почалося сезонне зростання цін на овочі та фрукти. Зокрема, ціни на лимони з початку тижня злетіли на 12-15%. Такі дані оприлюднили аналітики «Інфо-Шувар».

На їхню думку, помітне зростання цін викликав ажіотажний попит на цей цитрус, а також падіння української гривні до долара і євро.

«Ціни на лимони почали дуже швидко рости відразу після оголошення карантину. Головною причиною цього тренда стало не падіння курсу гривні, хоча це, безумовно, впливає на ціну кожної нової поставки. Значно більший вплив на ціни сьогодні робить попит – якщо ще тиждень тому роздрібні продажі лимонів відбувалися переважно поштучно, то сьогодні все більше українців купують відразу від кілограма лимонів», – пояснила глава департаменту аналітики ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

Продавці кажуть, що це не перша хвиля подорожчання, в лютому ціни на лимон теж росли, але сьогодні процес відбувається дуже швидко. Станом на 17 березня лимони оптом пропонували вже по 45-55 грн/кг. У «дешевому» сегменті пропонується продукція виробництва Туреччини, дорожчий лимон ввозять в Україну з Іспанії.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет очікує падіння цін на бензин на українських АЗС.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: