Україна в ООН закликала Північну Корею відмовитися від ядерної зброї

Україна в ООН закликала Північну Корею відмовитися від ядерної зброї
Україна в ООН закликала Північну Корею відмовитися від ядерної зброї

Українська делегація також повторила «тверду прихильність припиненню ядерних випробувань у будь-який час і в будь-якому місці світу»

Українська делегація в ООН закликала Північну Корею припинити ядерні випробування та провести повну денуклеаризацію. Про це йдеться в заяві української делегації, яку в середу виголосив на пленарному засіданні Генеральної Асамблеї високого рівня з нагоди відзначення та популяризації Міжнародного дня дій проти ядерних випробувань заступник постійного представника України при ООН Юрій Вітренко.

«На сьогодні КНДР залишається єдиною країною, яка у ХХІ столітті проводила ядерні випробування. Ми закликаємо КНДР зробити конкретні кроки на шляху до повної, контрольованої та незворотної денуклеаризації відповідно до резолюцій Ради Безпеки ООН», - зазначив Вітренко.

Україна також закликає Північну Корею втілити раніше заявлені нею наміри в життя: припинити ядерні випробування, а також підписати та ратифікувавши Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Українська делегація також повторила «тверду прихильність припиненню ядерних випробувань у будь-який час і в будь-якому місці світу».

Договір про всеосяжну заборону ядерних випробувань ухвалено Генеральною Асамблеєю ООН 10 вересня 1996 року, і він відкритий для підписання.

Документ підписали 177 держав, ратифікували – 138, зокрема 34 держави з 44, необхідних для набрання ним чинності. Не ратифікували Єгипет, Індія, Індонезія, Ізраїль, Іран, Китай, КНДР, Колумбія, Пакистан і США.

До слова, Кулеба б’є на сполох: наміри РФ розмістити ядерну зброю в Криму – глобальна загроза.

Раніше повідомлялось, що Росія має намір розмістити в окупованому Криму ядерну зброю

Натомість віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков заявив представникам США, що Україна занепокоєна намірами Росії розмістити в Криму ядерну зброю.

Також генсек ООН закликав до повної ліквідації ядерної зброї у світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: