В Офісі президента не реєструють петицію щодо Федини і Звіробій

В Офісі президента не реєструють петицію щодо Федини і Звіробій
Володимира Зеленського закликають визнати помилковість кримінального переслідування Софії Федини та Марусі Звіробій

Волонтер тричі подавав петицію, але вона так і не з'явилася на сайті президента

В Офісі президента блокують реєстрацію на сайті президента петиції з вимогою до Володимира Зеленського відкликати заяву проти народного депутата з фракції «Європейська Солідарність» Софії Федини та волонтерки Марусі Звіробій.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив автор петиції, громадський активіст, волонтер Мирослав Гай.

«З минулої суботи я подав тричі одну і ту саму петицію на сайт президента… Термін розгляду технічною підтримкою петиції на наявність нецензурних слів 2 дні. Проте, за тиждень ця петиція так і не була оприлюднена. Я вважаю ганебним, що президент і його офіс так бояться теми переслідування двох українських сміливих дівчат і блокують петицію на сайті», - написав він.

Гай оприлюднив текст петиції:

«Президенту України Володимиру Зеленському

Продовження кримінального провадження проти Софії Федини та Марусі Звіробій завдає шкоди міжнародному іміджу України і не з кращої сторони виставляє Вас як Президента і громадянина, який вважає себе потерпілим від критичних заяв народного депутата і волонтера.

Замість боротьби з реальними злочинцями Державне бюро розслідувань виконує невластиві йому функції апарату репресій та переслідування опозиції.

Закликаємо Вас відкликати Вашу заяву як потерпілого і публічно визнати помилковість кримінального переслідування Софії Федини та Марусі Звіробій.

Українських жінок не треба боятися – їх треба любити!».

Автор петиції закликав Офіс президента і самого Володимира Зеленського дотримуватися Конституції та протоколів.

12 лютого народний депутат від «Європейської солідарності» Софія Федина отримала повідомлення про підозру в Державному бюро розслідувань. На підтримку Федини під ДБР зібралися її однопартійці та інші активісти.

Як відомо, 26 жовтня 2019 року волонтерка Маруся Звіробій і народний депутат Софія Федина, перебуваючи у львівській кав’ярні «На бамбетлі», вели онлайн-трансляцію, в якій негативно висловилися на адресу президента Володимира Зеленського. Використовуючи образливі слова у бік глави держави, жінки реагували на події щодо розведення українських військ на окремих ділянках тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

На початку лютого 2020 року нардепу від «Європейської солідарності» Софії Федині повідомлено про підозру у статті про загрозу вбивства президента України Володимира Зеленського, їй загрожує до п'яти років в'язниці.

В інтерв’ю «Главкому» пані Федина наголосила, що її та Звіробій переслідують за правду, за критику, за слово, яке гарантоване статтею 34 Конституції України.

«Є межа між погрозами і закликами. В даному випадку мають місце заклики. Це інакші статті. Так само як і розстріл Зеленським парламенту у серіалі «Слуга народу». Це підпадає під три статті Кримінального кодексу», - вважає політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: