В Раді побачили, як Богомолець почала президентську кампанію

В Раді побачили, як Богомолець почала президентську кампанію
Ольга Богомолець

У «Радикальній партії» переконують, що виступи Богомолець проти Супрун – це «вистава і піар-кампанія»

Народний депутат від «Радикальної партії» Оксана Корчинська вважає недовіру до в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун «останніми метастазами» та елементом передвиборчої кампанії Ольги Богомолець. Про це вона заявила в коментарі «Главкому»

«В реакційне крило комітету входять депутати, які за період незалежності мали високі посади в системі охорони здоров’я і які годуються з цієї системи багато років, – пояснює Корчинська. – За ними стоять фармацевтичні клани, мета яких – зупинити реформи. І коли вони зрозуміли, що з 1 квітня вже почалася робота і з 1 липня почне діяти сама реформа, то в них почалися останні метастази. Вони хапаються за цю пухлину, якою проросла вся система. Це просто тиск на прем’єра і президента – вистава і піар-кампанія для Богомолець».

Нагадаємо, в парламенті зараз – чергова атака на в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун. Профільний комітет, який очолює Ольга Богомолець –  давній опонент глави МОЗ, рекомендував парламенту прийняти звернення до Кабміну про відставку Супрун. Відповідний законопроект був зареєстрований ще в січні 2017-го року і його авторами є депутати Опозиційного блоку Олександр Вілкул та Ігор Шурма. Тоді ініціатори звільнення Супрун мотивували визнання її роботи незадовільною «гострою суспільною напругою, яка виникла у зв’язку із зривом програми державних закупівель ліків у 2016 році, що має ознаки службової недбалості та у зв’язку із професійною непридатністю».

Також комітет визнав незадовільною роботу уряду з виконання програм на 2017 рік, скерованих на розвиток медицини та охорони здоров’я.

Сама ж Богомолець навіть пригрозила Супрун кримінальною відповідальністю.

Міністр відреагувала на рішення комітету з оптимізмом: «Наша команда вважає, що це найкраща реклама нашої реформи, що вона рухається в правильному напрямку. Я залишаюся на посаді».

Читайте також статтю «Главкома»: У бій йде «медична мафія»? Хто стоїть за атакою на Супрун

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: