Зеленський звільнив Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО

Зеленський звільнив Демченка з посади першого заступника секретаря РНБО
На посаду першого заступника секретаря РНБО Руслан Демченко був призначений 16 червня 2020 року
фото з відкритих джерел

Демченка звинувачують у лобіюванні «харківських угод»

Президент України Володимир Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Відповідний указ вже опублікований на сайті Офісу президента.

«Звільнити Демченка Руслана Михайловича з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України», – йдеться в тексті указу № 528/2022.

Руслан Демченко – надзвичайний і повноважний посол України. Працював першим заступником міністра закордонних справ України, послом України в Сербії і Чорногорії, Генеральним консулом України в Стамбулі. На посаду першого заступника секретаря РНБО був призначений 16 червня 2020 року.

За свою кар'єру, Демченко також очолював Офіс третього президента України Віктора Ющенка (2006-2010). В кінці 1990-х обіймав посаду заступника керівника управління Адміністрації президента Леоніда Кучми.

Раніше програма «Схеми» (спільний проєкт Радіо Свобода і телеканалу UA:Перший) опублікувала докази, які свідчать, що перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко у 2010 році лобіював «харківські угоди», за якими Україна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

Крім того, колишній очільник Головного управління розвідки міністерства оборони (ГУР МО) України Василь Бурба під час інтерв’ю Дмитру Гордону ухилився від прямої відповіді на запитання, чи є керівник Офісу президента України Андрій Єрмак та голова Комітету з питань розвідки Руслан Демченко агентами Російської Федерації.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: