Розкол в Опоблоці. Частина партії провела з'їзд і назвала альтернативного Бойку кандидата у президенти

Розкол в Опоблоці. Частина партії провела з'їзд і назвала альтернативного Бойку кандидата у президенти
Вілкул висуванець ахметівського табору в Опоблоці. У Бойка і Льовочкіна, які тепер об'днались з Рабіновичем і Медведчуком, свої плани на вибори

Вілкул заявив, що бути кандидатом у президенти велика відповідальність для нього

З'їзд партії «Опозиційний блок», який провела лише частина політичної сили, орієнтована на Ріната Ахметова, 15 грудня обрала Олександра Вілкула кандидатом у президенти на виборах 2019 року. Про це повідомив сам Олександр Вілкул, зазначивши, що для його це велика відповідальність.

Вілкул заявив, що «упродовж останніх п'яти років президент, парламент та коаліція робить усе, щоб виключити таких людей, як ми вами — а це половина країни — з політичного життя країни».

Нагадаємо, 20 листопада фракція Опозиційний блок ухвалила рішення про виключення зі своїх лав Юрія Бойка та Сергія Льовочкіна. Співголова Опозиційного блоку Олександр Вілкул у кулуарах пояснив журналістам, що їх виключили з формулюванням «за зраду інтересів виборців».

Перед тим, 17 листопада, стало відомо, що новостворена «Опозиційна платформа - За життя» висунула кандидатуру Бойка для участі в президентських виборах. Його кандидатуру підтримав кум президента РФ Путіна та голова політради партії «За життя» Віктор Медведчук, а також лідер партії «За життя» Вадим Рабінович, якого раніше називали ймовірним кандидатом в президенти.

Варто зазначити, що Бойко та Льовочкін вважаються соратниками відомого бізнесмена Дмитра Фірташа. У свою чергу представники Опоблоку Вадим Новинський та Борис Колесніков,  яких вважають близькими до бізнесмена Ріната Ахметова, не схвалили висунення Бойка на президентські вибори. Зокрема, Колесніков назвав створення «Опозиційної платформи - За життя» - «особистою ініціативою депутата Юрія Бойка», не узгодженою з іншими членами партії та не легітимізованою з'їздом партії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: