Міносвіти: навчальний рік в Україні розпочнеться з перевірок знань школярів

Міносвіти: навчальний рік в Україні розпочнеться з перевірок знань школярів
Оформлення табелів та атестатів шкільні заклади мають до 15 червня

Школам рекомендують провести «вхідне оцінювання», щоб зрозуміти, які знання є у школярів

Наступний навчальний рік в Україні розпочнеться для школярів з перевірок знань.

Міністерство освіти та науки (МОН) надіслало школам листа, в якому порадило провести «вхідне оцінювання», щоб зрозуміти, які знання є у школярів. Також школи мають суттєво збільшити кількість уроків, щоб надолужити пропущене на карантині.

У своїй заяві МОН рекомендував школам організувати освітній процес на карантині, не перевантажуючи учнів фізично, ментально та емоційно. Для цього викладачі мають скласти зручний графік перевірочних робіт та усних відповідей. Заповнювати шкільні журнали викладачам дозволили вже після рішення Кабміну про послаблення карантинного режиму.

Як зазначає міністерство «основною метою оцінювання учнів в умовах дистанційного навчання є не перевірка знань та оцінювання, а забезпечення зворотного зв'язку вчителя з учнями». Для цього викладачам дозволили надавати креативні завдання та проєкти.

Проведення дистанційних уроків на карантині МОН пропонує через програми Googleclassroom, Naurok, Moodle, Skype, Zoom та у закритих групах соцмереж.

Для тих учнів, що хворіють або перебувають на самоізоляції, школи мають організувати індивідуальні консультації.

Окрім цього, МОН надало рекомендацію не проводити у цьому навчальному році «масові заходи із залученням учасників освітнього процесу», таких як випускні та шкільні дзвоники. Оформлення табелів та атестатів шкільні заклади мають до 15 червня.

Раніше Міністерство освіти пояснило учителям, як виставляти учням оцінки.

Також у МОН повідомляли, що до кінця карантину підсумкове оцінювання (тематичне, семестрове та річне) може здійснюватися віддалено, із використанням цифрових технологій для всіх учнів, включно з тими, що здобувають освіту за однією з індивідуальних форм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: