Стало відомо, коли перший український супутник може вийти на орбіту

Стало відомо, коли перший український супутник може вийти на орбіту
Супутник

У Державному космічному агентстві запевняють, що знайшли підтримку Кабміну щодо подальшого фінансування завершення проекту

Наступного року Україна планує запустити перший телекомунікаційний супутник «Либідь», який може вийти на орбіту у другій половині 2018 року.

Про це повідомив голова Державного космічного агентства Павло Дегтяренко.

«Тривалий час критичні питання з реалізації проекту (зі створення та введення в експлуатацію національної супутникової системи зв’язку з геостаціонарним телекомунікаційним супутником «Либідь» - ред.) не вирішували. Це призвело до накопичення комплексу проблем, які нині становлять достатньо серйозний виклик, з яким агентство має впоратися. Ми знайшли підтримку Кабінету міністрів щодо подальшого фінансування завершення цього проекту. Розраховуємо, що заплановані кроки дадуть змогу виконати весь комплекс робіт, необхідний для того, щоб Україна нарешті отримала власний супутник зв’язку на орбіті у другій половині 2018 року», - сказав він.

За словами Дегтяренка, забезпечення завершення космічних проектів, які вже було розпочато і від реалізації яких держава має отримати практичні результати, - серед першочергових завдань, що стоять перед галуззю.

Він додав, що ситуація з цим супутником певною мірою пов’язана з кризою на Південному машинобудівному заводі (ПМЗ).

«Маєте рацію: тут опосередкований зв’язок є. Нині ПМЗ справді перебуває у складній ситуації, що потребує вжиття негайних антикризових заходів, певної підтримки держави. Тому головне питання, яке потребує від Державного космічного агентства невідкладних дій - стабілізація діяльності Південного машинобудівного заводу», - зазначив голова Державного космічного агентства України.

Нагадаємо, за даними журналіста і блогера Івана Яковини, у Держбюджет України на 2018 рік закладено 2 млрд грн на космічну програму. При цьому 1,5 млрд підуть на виплати боргів за телекомунікаційний супутник «Либідь».

Цього місяця космічні агентства України та Канади підписали меморандум про взаєморозуміння.

«Главком» також повідомляв, що американський астронавт взяв зі собою в космос прапор України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: