В Адміністрації президента розповіли, чому Путін не зможе перетворити Чорне або Азовське море на «російське озеро»

В Адміністрації президента розповіли, чому Путін не зможе перетворити Чорне або Азовське море на «російське озеро»
Одна справа, спробувати втопити український корабель, і зовсім інша - показати себе, коли сюди прийдуть кораблі інших країн, - Рубан.

Наразі Кремль взяв паузу в агресії проти України, - Рубан

Ніхто не дозволить Путіну перетворити Азовське або Чорне море на «російське озеро» і якщо Путін і далі наполягатиме - прийдуть кораблі інших країн. Про це заявив керівник департаменту з питань гуманітарної політики Адміністрації президента України Юрій Рубан, коментуючи захоплення у полон українських моряків біля Керченської протоки, передає Обозреватель.

За словами Рубана, Кремль через санкції і великі дипломатичні зусилля Заходу взяв паузу в агресії проти України, але ця пауза «не повинна нас обманювати».

«Атака на українські судна в нейтральних водах, вогонь на ураження, який вівся у нейтральних водах проти буксира, спроба потопити буксир, абсолютно піратське затримання цих військовослужбовців, відмова їм у статусі військовополонених, цілковита фантасмагорія, розповідь про те, що вони хотіли підірвати Кримський міст – це ні в які ворота не лізе», - наголосив посадовець.

Як зазначив Рубан, візит в Україну спецпредставника США Курта Волкера «продемонстрував Путіну ризикованість того курсу, яким він іде».

«Ми почули від світової дипломатії, що вони покажуть росіянам, що одна справа - спробувати потопити український буксир, а давайте подивимося, наскільки він буде хоробрим в інших ситуаціях», - зазначив він.

Нагадаємо, після того, як 25 листопада 2018 року росіяни атакували у Чорному морі катери й  буксир ВМС України й узяли у полон 24 українських моряки, президент та Верховна Рада запровадили в 10 прикордонних областях режим воєнного стану.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: