Безсмертний прогнозує, що нові антикорупційні органи не запрацюють

Безсмертний прогнозує, що нові антикорупційні органи не запрацюють
На думку Романа Безсмертного, так зване, «перезавантаження антикорупційних органів» теж нічого не дасть

Допущена помилка у самому фундаменті, вважає політик

Щоб запрацювали новостворені антикорупційні органи, необхідно внести зміни до Конституції України та ухвалити низку законів. Про це в інтерв’ю «Gazeta.ua» заявив голова партії, кандидат у президенти України Роман Безсмертний.

Боротьба з корупцією має починатися із глибоких інституційних змін, щоб знищити ґрунт для корупції, а не долати її наслідки. 

«Треба проводити набагато глибші інституційні зміни. Допущена помилка у самому фундаменті. Можна зараз створити ще три НАБУ і чотири НАЗК, але результату не буде. Воно не може працювати на старій інституційній основі. Ви бачили ці структури у Конституції України? Їх там нема, вони не відповідають нормам Основного Закону», - сказав політик.

На думку Безсмертного, так зване «перезавантаження антикорупційних органів», як цього вимагають зараз активісти, теж нічого не дасть. Безсмертний переконаний: якщо не запрацюють Антимонопольний комітет, Фонд держмайна, не буде децентралізації повноважень і коштів, якщо не буде справедливого суду, годі очікувати на позитивний результат.

«Якщо не знищити ґрунт для корупції, то нові корупціонери, як гриби, з’являться дуже швидко», - вважає кандидат у президенти.

Безсмертний зазначив, що в цьому процесі одну з провідних ролей має відіграти двопалатний парламент.

«Ключовим антикорупційним органом має бути антикорупційний комітет у складі Верхньої палати парламенту. Його членами мають бути люди, не молодші за 50 років, з досвідом роботи, практикою. Це мають бути люди, яким від життя, крім правди та істини, нічого не треба», - зауважив політик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: