Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні розказав, як рятують тяжких пацієнтів з Сovid-19

Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні розказав, як рятують тяжких пацієнтів з Сovid-19
У Дніпропетровській області станом на 18 травня зафіксовано 843 людини, які хворі на коронавірус, 95 з них одужали.

Сергій Риженко розказав історії пацієнтів, які попри надскладний стан вижили

Головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні Сергій Риженко розповів, як рятують пацієнтів з коронавірусом попри надскладний стан. Про це лікар написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами головлікаря, Микола Іванович, якому 72 роки, без будь-яких надій був доставлений до медзакладу.

«Цукровий діабет, важка хвороба нирок, два інфаркти, перенесений в 2017 році інсульт. До всього цього дуже складне ковідная полісегментарна пневмонія. Відмовили нирки, довелося проводити діаліз. Сьогодні вранці вже дихає без апарату», - написав Риженко.

Друга історія лікаря про колегу медсестру, якій наразі 48 років.

«Медсестра Ганна, 48 років, мозкова субарахноїдальна кровотеча, кома ІІ, Covid-19. Вижила лише завдяки професіоналізму лікарів. Вже прийшла до тями», - радіє головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні.

Третя історія медика про зовсім юну жінку.

«Валентина, 23 роки, Covid-19, втратила вагітність, операції, зупинка кровотечі, перелили понад п’ять літрів крові. Готується до переведення у відділення», - розповів медик.

І остання історія лікаря про Віктора, який захворів коронавірусом у 75 років, а перед цим мав інфаркти.

«Всі вони вижили з ефективною кисневої підтримкою і гарним медикаментозним супроводом. Для них лікарі Мечникова - ангели-хранителі», - наголосив Риженко і подякував всім колегам, які врятували життя людям з Covid-19.

До відома, в Дніпропетровській області станом на 18 травня зафіксовано 843 людини, які хворі на коронавірус, 95 з них одужали.

Як повідомлялося, станом на ранок 18 травня в Україні підтверджено 18 616 випадків Covid-19, з них 5 276 одужали, 535 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 325 випадків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: