Із партій, які проходять до Ради, рейтинг росте тільки в «ЄС» Порошенка

Із партій, які проходять до Ради, рейтинг росте тільки в «ЄС» Порошенка
Стосовно очікувань від нової Верховної Ради, то українці хочуть завершення війни на Донбасі (51,7%) і підвищення зарплат і пенсій (30,7%)

За останні три тижні червня рейтинг впав у партій «Сила і честь» і «Громадянська позиція»

За останні три тижні червня зросли показники партій «Європейська солідарність», «Опозиційний блок», знизилися - у партій «Сила і честь» і «Громадянська позиція». Про це свідчать свіжі дані опитування, проведеного новинами «Сегодня» на телеканалі «Україна» спільно з міжнародною компанією Edison Research.

Опитування проводилося з 10 до 30 червня 2019 року. Польовий етап дослідження реалізує Київський міжнародний інститут соціології.

Соціологи зазначають, що 41,6% опитаних знають топ-10 осіб зі списку партії, за яку планують проголосувати, 25,3% не знають. Лідеру обраної партії довіряють 50,5% респондентів.

Також 56,1% українців не хочуть, щоб в список партії входили відомі люди, такі як зірки естради, шоу-бізнесу, спорту, і тільки 18,7% позитивно ставляться до зірок в списку партій.

65,8% опитаних готові швидше вибирати нових депутатів, але без політичного досвіду, ніж старих, досвідчених, але із заплямованою репутацією, 16,5% з цим не згодні, 5,9% відмовилися відповідати.

Стосовно очікувань від нової Верховної Ради, то українці хочуть завершення війни на Донбасі (51,7%) і підвищення зарплат і пенсій (30,7%). Значно менше чекають зміцнення української армії (5,0%) та налагодження діалогу з Москвою (4,8%). Нічого не очікують від нової влади 1,2% опитаних.

Намір голосувати 21 липня 2019 року на позачергових виборах до Верховної Ради визначався за допомогою питання «Наскільки ймовірно, що Ви підете голосувати?».

Були отримані такі відповіді: точно голосуватимуть - 57% опитаних, швидше за все, будуть голосувати - 23%, швидше за все, не голосуватимуть - 6%, не голосуватимуть - 8%, не відповіли - 6% опитаних. Показник істотно не змінився протягом трьох тижнів.

Опитування проводилося компанією Edison Research методом телефонного та особистого інтерв'ю в усіх регіонах України, крім Криму та окупованій частині Донбасу. Всього було опитано тисяча шістсот вісімдесят чотири людини (похибка не перевищує 2,38%), 1 298 (похибка не перевищує 2,72%) і 1512 (похибка не перевищує 2,52%) респондентів відповідно.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: