Клімкін впевнений, що після виборів курс України до ЄС і НАТО не зміниться

Клімкін впевнений, що після виборів курс України до ЄС і НАТО не зміниться
Також Павло Клімкін висловив упевненість, що у відносинах України з Росією нічого не зміниться

Українське суспільство просто не дозволить нікому піти від основного напряму української зовнішньополітичної орієнтації, - міністр

Курс України на європейську та євроатлантичну інтеграцію не зміниться, хто б не очолив країну в результаті перемоги у другому турі президентських виборів. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в інтерв'ю телеканалу CNBC, повідомляє «Прямий» канал.

«Мова йде про наш менталітет, про нашу історію, про нас — українців. Україна продовжить рух до трансатлантичної спільноти в напрямку НАТО, ЄС. Можуть бути деякі відмінності, тимчасові рамки, але, з точки зору стратегії, це вирішено на сто відсотків», — заявив Клімкін.

Міністр переконаний, що також нічого не зміниться у відносинах України з Росією, а те що відбувається між країнами, «це назавжди».

«Я майже впевнений, що не буде повного розвороту назад, повороту праворуч або ліворуч у зовнішній політиці країни. Українське суспільство просто не дозволить нікому піти від основного напряму української зовнішньополітичної орієнтації», - заявив він.

Також Клімкін заявив, що Україна не зацікавлена в заморожуванні ситуація на Донбасі.

«Ми не зацікавлені в тому, щоб ситуація на Донбасі була заморожена, бо це в інтересах Росії. Нам потрібно повернути Донбас, але нам потрібно повернути український Донбас назад в Україну», - сказав Клімкін.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що посли країн G7 вітали попередні висновки місії міжнародних спостерігачів ОБСЄ про проведення першого туру президентських виборів в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: