Мінюст назвав кількість ув’язнених, що отримали дозвіл на мобілізацію до війська

Мінюст назвав кількість ув’язнених, що отримали дозвіл на мобілізацію до війська
За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 тис ув'язнених потенційно можуть скористатись правом на умовно-дострокове звільнення в обмін на службу у війську
фото з відкритих джерел

У Мінюсті зазначають, що цифри перевищили їхні сподівання

Понад три тисячі українських в’язнів уже отримали умовно-дострокове звільнення та направлені до військових частин для проходження військової підготовки повідомила у коментарі Associated Press заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька.

Вона зазначила, що інтерес до програми умовно-дострокового звільнення для служби у війську перевищив перші очікування, і Мінюст може забезпечити до 5000 новобранців.

«Багато мотивів походить від бажання повернутися додому героєм, а не повернутися додому з в’язниці», – сказала Висоцька.

За оцінками Міністерства юстиції, близько 27 тис  ув'язнених потенційно можуть скористатись правом на умовно-дострокове звільнення в обмін на службу у війську.

Водночас деякі засуджені у розмові із журналістами зазначають, що не готові погоджуватись на умови без права на відпустку та з обов’язком служити до кінця війни, як це прописано у законі про мобілізацію ув’язнених.

Нагадаємо, в Україні змінилася правила проходження військово-лікарської комісії. Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, передбачає, зокрема, зміни у проходженні ВЛК. Тепер скерування на проходження повторної військово-лікарської комісії для «обмежено придатних» осіб повинні будуть видати ТЦК та СП.

Раніше повідомлялося, що засуджені українці, які будуть мобілізовані до армії, будуть нести службу у спеціальних підрозділах. Проте рішення про мобілізацію буде залежати не тільки від складу злочину і висновку ВЛК. Про це повідомив речник Міноборони Дмитра Лазуткіна. За словами речника, рішення про умовно-дострокове звільнення ув'язненого ухвалює суд. Мобілізовані засуджені зможуть служити у відповідних спеціальних підрозділах військових частин.

До слова, найбільшою небезпекою мобілізації ув’язнених до лав ЗСУ є те, що вони можуть спробувати самовільно залишити військову частину зі зброєю. Таку думку в інтерв’ю виданню Уніан озвучив командир підрозділу ударних безпілотних літальних апаратів Ігор Луценко.

Читайте також: Із в’язниці на фронт: Україна готова випустити 20 тис. засуджених. Розбір нового закону

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: