Москалькова відвідала капітана українського судна в кримському СІЗО

Москалькова відвідала капітана українського судна в кримському СІЗО

Екс-омбудсмен України Ніна Карпачова, моряк Віктор Новицький та омбудсмен РФ Тетяна Москалькова

Капітан Віктор Новицький каже, що «нудьгує за рідними та шалено хоче додому»

Уповноважена з прав людини в Росії Тетяна Москалькова разом з екс-омбудсменом України Ніною Карпачовою відвідали у середу капітана українського риболовецького судна «ЯМК-0041» Віктора Новицького, якого утримують в кримському СІЗО.

Про це Москалькова написала на свої сторінці в Instagram.

«Разом з Ніною Іванівною Карпачовою відвідала сьогодні капітана українського риболовецького судна «ЯМК-0041» Віктора Новицького, що перебуває в кримському СІЗО-1. Сам Віктор каже, що, звичайно, нудьгує за рідними, шалено хоче додому» – написала Москалькова.

Нагадаємо, 30 жовтня Москалькова анонсувала початок переговорів щодо «обміну» капітана кримського судна «Норд» Володимира Горбенка та командира українського судна ЯМК-0041 Віктора Новицького.

Раніше повідомлялося, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що 30 жовтня російські моряки із судна «Норд» повернулися в Крим.

Пізніше український омбудсмен Людмила Денісова уточнила, що це не був обмін моряками між Україною та Росією.

За словами Денісової, 30 жовтня в Україну повернулися троє членів екіпажу судна «ЯМК-0041» та четверо членів екіпажу судна «ЯОД 21-05».

Державна прикордонна служба України також спростовує інформацію російської сторони про нібито здійснений 30 жовтня обмін України з Росією моряками, зазначаючи, що «всі ці громадяни є українцями».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: