На Хмельниччині представник Російської церкви погрожує громаді, що перейшла до Української церкви

На Хмельниччині представник Російської церкви погрожує громаді, що перейшла до Української церкви
Керуючий єпархією повідомив, що селяни просять «відкритої підтримки і відеофіксації ЗМІ цього «хрущовського» процесу»

Через соцмережу митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський попросив захисту у ЗМІ та правоохоронних органів

На Хмельниччині у селі Доброгобща представники Московського патріархату погрожують парафіянам через те, що вони перейшли до Православної церкви України. Про це повідомив митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній в Facebook.

Через соцмережу митрополит звернувся за допомогою до ЗМІ та правоохоронних органів.

«Зранку все село в сльозах - благочинний місцевий РПЦ з Хмельницького р-ну телефонними дзвінками грубо шантажує релігійну громаду, що перейшла до Помісної церкви. З його слів озвучених вірянами, цієї неділі з «групою» підтримки приїде служити Службу Божу і покаже всім і «... і самостійну Україну, і самостійну Церкву, і кузькіну мать заодно!!!», - написав митрополит Антоній.

Також керуючий єпархією повідомив, що селяни просять «відкритої підтримки і відеофіксації ЗМІ цього «хрущовського» процесу».

Як повідомлялося, у Вінниці до Православної церкви України приєдналася парафія скельного Свято-Троїцького храму, розташованого у колишньому командному бункері радянської армії, у гранітних скелях на березі Південного Бугу.

Напередодні парафія святих апостолів Петра і Павла міста Жовкви у Львівській області приєдналася до Православної церкви України.

Також 22 грудня стало відомо, що віряни на Тернопільщині переходять від Московського патріархату до Православної церкви України.

Зазначимо, що 22 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про нову назву УПЦ МП.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: