На Житомирщині 17 медиків заразилися коронавірусом від колеги

На Житомирщині 17 медиків заразилися коронавірусом від колеги
 У Бердичеві коронавірус виявили у 61 людини, троє осіб померли

Медик контактувала з приїжджими з-за кордону і приховала цю інформацію від колег, - ОДА

На Житомирщині у містечку Бердичів коронавірус виявили у 17 медиків. Про це повідомив на брифінгу начальник управління охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Микола Суслик.

Зазначається, що зараження відбулося через колегу, яка приховала інформація про контакти з приїжджим із-за кордону.

«Вчора працювала комісія з розбору даних випадків у Бердичеві… Причиною інфікування стала, як кажуть, безпечність. Інфікування відбулося у медичного працівника, яка контактувала із приїжджим з-за кордону, а потім, працюючи разом із своїми колегами, не знала, що вона є хворою, й інфікування відбулося не тільки пацієнтів, але і медичних працівників», — сказав він.

За його словами, іноді медичні працівники і пацієнти приховують інформацію про клінічні прояви хвороби, контакти та інші можливі шляхи інфікування.

«На жаль, на сьогоднішній день і пацієнти, і медичні працівники не відкривають повністю всієї правди з епіданамнезу», — сказав Суслик.

Загалом на Житомирщині підтвердили 309 випадків COVID-19, сім осіб померли. У Бердичеві коронавірус виявили у 61 людини, троє осіб померли.

Нагадаємо, в Україні станом на 24 квітня 477 нових випадків коронавірусу, це на 101 випадок менше, ніж учора (578). З 477 людей, що захворіли за останню добу, 28 дітей - (вчора 44), медиків - 90 (вчора 123). Одужали - 96, померли - шість (вчора 13). Загалом хворих - 7647, померли - 193, одужали – 601.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: