Набув чинності закон, за яким українці зможуть отримати гарантію на товар через інтернет

Набув чинності закон, за яким українці зможуть отримати гарантію на товар через інтернет

Ці зміни допоможуть українським споживачам уникнути зберігання експлуатаційних документів в паперовому вигляді

Фото з відкритих джерел

Закон передбачає можливість отримання споживачем експлуатаційних документів та гарантійних зобов’язань в електронному вигляді

В Україні у неділю, 25 липня, набув чинності закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів» щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді». Відповідний закон напередодні оприлюднено в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України».

Так, згідно з законом, суб’єкт господарювання зможе надавати споживачеві доступ до експлуатаційних документів на технічно складні побутові товари, зокрема паспорта або будь-якого іншого документа, що додається до товару, в електронному вигляді на офіційному вебсайті виробника. У разі надання гарантійних зобов’язань в електронному вигляді виробник забезпечує можливість реєстрації придбаного товару на офіційному вебсайті виробника в установленому ним порядку.

Водночас на прохання споживача реєстрація технічно складних побутових товарів на офіційному вебсайті виробника і оформлення гарантійних зобов’язань в електронному вигляді здійснюється продавцем під час продажу такого товару. Також на вимогу споживача продавець має надати експлуатаційні документи на технічно складні побутові товари в паперовому вигляді.

Очікується, що відповідні оновлення в законодавстві допоможуть українським споживачам уникнути зберігання експлуатаційних документів в паперовому вигляді або ймовірності їх загубити. Окрім того, недобросовісні суб’єкти господарювання не зможуть надавати споживачам підробні експлуатаційні документи в паперовому вигляді

Президент Володимир Зеленський 22 липня підписав закон «Про внесення змін до Закону України «Про захист прав споживачів» щодо гарантійних зобов’язань в електронному вигляді», який Верховна Рада ухвалила 1 липня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: