Російський журналіст про війну на Донбасі: Це – Ельдорадо

Російський журналіст про війну на Донбасі: Це – Ельдорадо
Єрженков зазначив, що усі зацікавлені люди і з боку Росії, і в самому Донбасі «накопичили великі статки завдяки незаконному постачанню палива, алкоголю, тютюну»

«Усі зацікавлені у війні на Сході України», - Єрженков

Журналіст російськомовного незалежного сайту «Медуза», що базується у Ризі, Сергій Єрженков вважає, що люди, які були зацікавлені у цій війні, багато здобули і для них війна - це як Ельдорадо, золоті копальні. Про це журналіст, який робив розслідування про контрабанду на окупованих териоріях, сказав в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

Єрженков зазначив, що усі зацікавлені люди і з боку Росії, і в самому Донбасі «накопичили великі статки завдяки незаконному постачанню палива, алкоголю, тютюну».  «Хотів би простежити їх долю… Вони були ніким, а стали всім. Ким був Захарченко? Та ніким. Ким був Моторола? Ніким», - звертає увагу Єрженков.

Як писав «Главком», українська тематика для Сергія не чужа. У 2017 році в ефірі російського телеканалу «Дождь» вийшло розслідування корупційних схем, що діють на лінії розмежування між окупованою і неокупованою частинами України, що Єрженков зняв на Донбасі. За це його разом з колегою затримала окупаційна влада, (так званих, ЛНР/ДНР), а потім видворила з забороною в’їзду до окупованих територій назавжди. У квітні цього року Сергій Єрженков приїхав до Кривого Рогу та Києва на кілька днів. Він знімає документальний фільм про Володимира Зеленського, який свого часу працював у Росії. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: