Сенцов здаватися та помирати не збирається - сестра політв'язня

Сенцов здаватися та помирати не збирається - сестра політв'язня
Олег Сенцов

Сестрі Сенцова поки невідомо, чи застосовували примусове годування до її брата

Політв’язня Олега Сенцова відвозили до реанімації 8 червня. Зараз він у медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Про це розповіла сестра Сенцова Наталя Каплан, повідомляє «Крим.Реалії».

«Про здоров’я Олега Сенцова поки що нічого невідомо, наприкінці тижня до нього поїде адвокат, і буде щось більш зрозуміло», - сказала вона.

Каплан додала, що в п’ятницю, 8 червня, на 26-ий день голодування, Сенцова забирали до реанімації, зараз він продовжує своє голодування у медчастині.

«Поки невідомо, чи застосовували примусове годування, як погрожували. Олег про здоров’я мені нічого не повідомляв. Здаватися не збирається, помирати не збирається, але і відступати від умов голодування теж», - каже Каплан.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Режисер-документаліст Аскольд Куров, який 4 червня зустрівся із Сенцовим у колонії «Білий ведмідь» на півночі Росії, повідомив, що Сенцова будуть примусово годувати, якщо лікарі побачать загрозу його життю.

9 червня стало відомо про розмову Петра Порошенка із Володимиром Путіним. Вона стосувалася в’язнів. Лідери України та Росії домовилися про допуск до них уповноважених з прав людини.

Порошенко доручив Уповноваженій Верховної Ради з прав людини Людмилі Денісовій відвідати українських політв'язнів, які утримуються в Росії та в окупованих Криму і Донбасі.

Консиліум медиків Лабитнангі в Ямало-Ненецькому окрузі Росії провів обстеження українського режисера Олега Сенцова.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Читайте також: 

Аскольд Куров: 45 хвилин розмови з Сенцовим - одне з найсильніших переживань мого життя

Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: