«Священна корова бодішеймінгу». Скандал з директоркою музею Голодомору отримав несподіване продовження

«Священна корова бодішеймінгу». Скандал з директоркою музею Голодомору отримав несподіване продовження
Леся Гасиджак піддалася хейту через зовнішність. Через кілька днів депутатка Мар'яна Безугла вирішила підкинути хмизу у багаття скандалу
колаж: glavcom.ua

«Неможливо закривати очі...» Нардепка Безугла включилася у дискусію з несподіваного боку

Скандал навколо директори музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак отримав несподіване продовження. Народна депутатка від «Слуги народу» Мар’яна Безугла засудила прояви бодішеймінгу, назвавши це «огидним неприйнятним явищем». Проте заявила, що зовнішність директорки музею Голодомору таки не є неприйнятною. Про це політикиня написала на своїй сторінці у Facebook.

Нардепка вважає, що музей Голодомору не може очолювати людина з ожирінням, і пояснює свою позицію. «Голодомор спричинив смерть від голоду мільйонів людей, а зараз роками мільйони помирають від голоду в країнах Африки, наприклад. Глава Всесвітньої продовольчої програми Девід Бізлі заявив, що війна в Україні створює катастрофу, що впливає на місцеве сільське господарство та глобальні запаси продовольства та зерна, небачену з часів Другої світової війни. Тобто зараз безпосередньо із-за нападу на нас РФ моряться голодом сотні тисяч в інших куточках земної кулі, і це контекстні паралелі, які мають активно використовуватися у комунікації зі світом. А ось ожиріння є хворобою згідно ВООЗ, яка в абсолютній більшості виникає тоді, коли споживання калорій перевищує їх згорання. Тобто, коли людина споживає надмірну, а при ІІІ ступені, в кілька разів більшу, за щоденну потребу, кількість їжі. Тобто, ресурсів. Ще раз, ви страждаєте ожирінням, коли занадто багато їсте!» – написала Безугла.

«Отже, з одного боку маємо надскладну тему історії про те, як дії росіян призводили до смерті від обмеження їжі. Як майже сотню років тому, так і зараз. З іншого, керівником цього напрямку призначаємо жінку, яка знищує своє здоров’я, свідомо перевищуючи свою потребу в їжі в кілька разів», – зазначила нардепка.

Безугла змоделювала ситуацію: «Спілкування з представниками однієї з африканських країн, яка потерпає від продовольчої кризи із-за РФ, пані Леся бере слово, коментує. Чи буде в африканців емпатійна спорідненість, емоційне сприйняття її слів під час бесіди?».

На думку нардепки, Мінкульт не повинен був призначати Гасиджак виконувачкою обов’язки директора музею Голодомору. «Це контекстне недопрацювання Мінкульту, одне з багатьох», – сказала Безугла.

Нардепка також порушила питання щодо професійних якостей Гасиджак. «У жодному дописі не зустріла роздумів про професійні якості пані Лесі. Як прийшла на посаду, чим відзначилася, чому саме вона? Стати «священною коровою» анти/бодішеймінгу – точно не шлях для історика-професіонала. Крім того, це великий ризик, що у разі обʼєктивно неналежної роботи на посаді боятимуться на це вказати», – сказала Безугла.

На думку Безуглої, Гасиджак мала б зробити «смислову заяву», а не подавати до суду.

Допис Безуглої у Facebook
Допис Безуглої у Facebook
фото: скріншот допису

Безугла також проілюструвала свій допис фотографіями Лесі Гасиджак, голодних дітей Африки та Азії та архівними фото Голодомору.

«Священна корова бодішеймінгу». Скандал з директоркою музею Голодомору отримав несподіване продовження фото 1
фото: скріншот допису Безуглої

Нагадаємо, напередодні у соцмережі Facebook вибухнув черговий скандал. Приводом для обговорення стала публікація відомого у мережі юриста Клима Братківського, в якій він визнав зовнішність директора музею Голодомору в Києві Лесі Гасиджак «не відповідною до посади». В коментарях через його заяву він був звинувачений у бодішеймінгу та порушенні принципу толерантності.

Леся Гасиджак, яка виконує обов'язки Генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду та має науковий ступінь кандидата історичних наук, планує подати позов до суду через порушення її честі та гідності.

До слова, у червні 2023 року стало відомо, що адвокат Клим Братківський захищає інтереси одіозного нардепа Олександра Дубинського, який вимагає, щоб його виключили з Реєстру Zрадників руху Чесно.

Раніше Братківський критикував рішення РНБО щодо закриття проросійських каналів 112, ZIK, NewsOne.

Дубінський співпрацює з Братківським досить давно. Раніше він представляв інтереси нардепа Дубінського, коли проти нього позивалися Уляна Супрун та Сергій Стерненко. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: