У Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників

У Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників
Спочатку йтимуть сім'ї загиблих в АТО, після них поранені, потім члени сімей Небесної сотні, потім ветерани, ще духовенство буде окремо йти, - організатори

Сьогодні відпрацьовували свої дії стюарди – це близько 100 осіб, які відповідатимуть за рух учасників Маршу

У Києві відбулася перша репетиція Маршу захисників України до Дня Незалежності відбулася. Про це повідомляє 5 канал.

Зазначається, що сьогодні відпрацьовували свої дії стюарди – це близько 100 осіб, які відповідатимуть за рух учасників Маршу.

 «Спочатку йтимуть сім'ї загиблих в АТО, після них поранені, потім члени сімей Небесної сотні, потім ветерани, ще духовенство буде окремо йти», - розповів член Ради ветеранів АТО при Міністерстві ветеранів Антон Колумбет.

Як зазначають в оргкомітеті, маршрут ходи та сценарій вже узгодили з владою Києва та поліцією. Колона, сформована з близько двадцяти «коробок» (у них крокуватимуть по 12 людей), рушить від парку Шевченка об 11 годині, далі через Бессарабську площу вийде на Хрещатик та майдан Незалежності. Після цього учасники Маршу попрямують до Михайлівського собору, де візьмуть участь у молебні.

На вході до місця початку Маршу поставлять рамки. Будуть заборонені для пронесення будь-які небезпечні предмети. За безпекою стежитимуть правоохоронці.

«Буде заповнена вся площа навпроти червоного корпусу Університету Шевченка. Це саме ті, хто будуть іти в «коробочках». А всі інші будуть іти за ними, і ми не уявляємо, скільки це буде людей, бо лише зареєструвалися вже 9 тисяч учасників. Таймінг у нас прописаний, і ми вкладаємося до 13:00», – розповів голова ГО «Ветеранське братство» при Міністерстві ветеранів України Дмитро Шатровський.

Як відомо, Марш захисників має стати альтернативою військового параду, що скасував цього року президент Володимир Зеленський.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: