Українські миротворці відбули до Косова

Українські миротворці відбули до Косова

До Косово відбув український військовий контингент у складі 40 військовослужбовців

Українські миротворці пройшли двотижневу медичну обсервацію в Трускавці

Із міста Трускавця, що на Львівщині, для здійснення миротворчої місії в Республіці Косово відбув український військовий контингент у складі 40 військовослужбовців. Перед закордонним відрядженням українські миротворці  пройшли двотижневу медичну обсервацію в Центрі медичної реабілітації та санаторного лікування  (ЦМРСЛ) «Трускавецький». Про це повідомляє Армія Inform

Як розповів начальник військового санаторію полковник Василь Вовчанський,  це вже четвертий миротворчий контингент, який проходить медичну обсервацію в Трускавецькому військовому санаторії з початку карантину. Водночас це перший випадок, коли обсервація здійснювалася до вибуття в іноземну країну, а не після повернення з неї. До речі, під час обсервації військовим двічі проводили ПЛР-тести – на початку та в кінці обсервації. Визначення результатів ПЛР-досліджень проходило у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

«Центр видає медичні сертифікати, які дозволяють перетинати державний кордон України та не проходити обсервацію за кордоном. У час, коли українські курорти зупинилися, а карантин у державі триває, прийом на обсервацію – один зі способів зберегти санаторій на плаву. Проведення обсервації вимагає додаткових заходів безпеки, проте персонал оздоровниці адаптувався до роботи в нових умовах і чітко виконав завдання, поставлені Міністерством оборони України», − зазначив начальник ЦМРСЛ «Трускавецький» полковник Василь Вовчанський.

 Він зазначив,  що у військовому санаторії є один із небагатьох у Трускавці імуноферментних аналізаторів (ІФА), за допомогою якого можна здійснювати ІФА-тестування як для гостей та персоналу оздоровниці, так і для відпочивальників із інших санаторіїв та місцевого населення.

У військовому санаторії «Трускавецький» готові  прийняти на медичну обсервацію нові групи військовослужбовців. Адже за два з половиною місяці праці в умовах карантинних обмежень адміністрація оздоровниці довела, що тут чітко виконують поставлені завдання, дбають про безпеку гостей та персоналу, готові працювати в умовах нових викликів.

У Збройних силах України станом на 8 червня на коронавірус хворіли 142 особи.

Верховна Рада 4 червня ухвалила за основу і в цілому законопроект №2247 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо військових звань військовослужбовців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: