УПЦ МП: рішення про розрив відносин з Константинополем ухвалили «практично одностайно»

УПЦ МП: рішення про розрив відносин з Константинополем ухвалили «практично одностайно»

Речник УПЦ МП Климент

У Московському патріархаті запевняють, що Собор пройшов «абсолютно гармонійно і в дискусіях»

Собор Української православної церкви Московського патріархату «практично одностайно» ухвалив рішення про те, що церква не буде брати участь у створенні єдиної Української церкви та розриває відносини з Вселенським патріархатом.

Про це в ефірі «Громадського» заявив глава Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент.

«Я хочу відзначити, що Собор, як і очікувалося, пройшов абсолютно гармонійно і в дискусіях, в якихось роздумах про майбутнє церкви, але зовсім без конфронтації, без того, щоби були якісь табори. Цього абсолютно не було», - наголосив він.

Климент зазначив, що з 89 ієрархів на Соборі 13 листопада були присутні 83, з них лише один

«Всіх запросили, один не пояснив свою відсутність, а решта були відсутні з поважних причин - чи через хвороби, чи через інші якісь поважні причини», - розповів речник УПЦ МП.

Нагадаємо, у постанові Собору єпископів УПЦ МП говориться, що Українська православна церква Московського патріархату не буде долучатися до процесу створення автокефальної Української православної церкви.

Віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко заявив, що схоже на те, що постанова Собору УПЦ МП, яка була оприлюднена 13 листопада, написана у Кремлі.

Також Собор єпископів Української православної церкви Московського патріархату 13 листопада прийняв рішення зустрітися з президентом Петром Порошенком, але не в Українському домі, а на території Києво-Печерської Лаври.

Згодом на Банковій повідомили, що Порошенко готовий до діалогу із Українською православною церквою Московського патріархату.

Близько 21:00 ЗМІ повідомили, що Порошенко все ж проводить зустріч з представниками Московського патріархату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: