«За секунди до аварії Наташа розмовляла по телефону з донькою». Приголомшливі подробиці смертельного ДТП у Харкові

«За секунди до аварії Наташа розмовляла по телефону з донькою». Приголомшливі подробиці смертельного ДТП у Харкові
Наталія Умаєва

ЗМІ оприлюднили шокуючі подробиці загибелі однією із жертв ДТП у Харкові

Одна з жертв смертельного ДТП у Харкові залишалася декілька днів неідентифікованою. Як стало відомо місцевому виданню «Город X», нею виявилася Наталія Умаєва.

За даними видання, у першу добу після трагедії поліцейські оновлювали списки загиблих і постраждалих - уточнювали прізвища, вік, дописували громадянство і місто проживання. І тільки одна загибла жінка, записана в зведеннях як «Олена Усманова», кілька днів залишалася невпізнаною.

«За секунди до аварії Наташа розмовляла по телефону з донькою. Потім в трубці почувся страшний скрегіт, Еля стала кричати, але замість мами відповів незнайомий чоловік, який сказав, що сталася страшна аварія. Дівчинка взяла собаку, корм для неї - бо не знала, скільки доведеться бути відсутнім, - і пішла шукати маму. 14-річна дитина всю ніч шукала свою маму по лікарнях ... З місця ДТП на перекладних добиралася до клінік, її підвозили незнайомі люди», - ледве стримує сльози подруга загиблої жінки Ольга Козлова.

У лікарнях відмахувалися - мовляв, ніякої Умаєвої у них немає. І в морзі на Дмитрівської підлітку з собакою теж нічого не сказали. Лише попросили привести когось із дорослих. Еля покликала одну з маминих подруг ... так все і з'ясувалося.

На упізнання викликали з Маріупольського морського ліцею 19-річного сина Умаєвої, Тимура.

«З приїздом хлопця теж були складнощі - ми відправили письмову заяву в деканат, просто так з навчального закладу не відпускали. Чоловік Наташі - моряк, зараз знаходиться в плаванні. Йому повідомили про трагедію, Тимуру вдалося через міжнародні компанії зв'язатися з батьком по скайпу. Ховали без нього - друзі, діти, приїхали старенькі батьки Наташі з Маріуполя», - зазначила Козлова.

За словами жінки, з Наталею Умаєва вона дружила добрий десяток років - дочки обох жінок навчаються в одному класі. Каже, Наташа родом з Маріуполя, виросла в родині моряка і сама мріяла бути морячкою. Але доля розпорядилася інакше.

«Вона закінчила хіміко-біологічний факультет Харківського педінституту і працювала хіміком. А після народження дітей отримала другу вищу, за економічною спеціальністю - провчилася у Міжрегіональній академії управління персоналом, викладала там, мала науковий ступінь і професорську посаду. Але пару років тому звільнилася і займалася сім'єю, дітьми», - розповіла Козлова.

Зараз 14-річна Еля перебуває вдома з бабусею і старшим братом. Діти чекають приїзду батька. 10 листопада його корабель причалить до берегів Індії і тоді чоловік зможе прилетіти до Харкова до сім'ї.

Як відомо, увечері 18 жовтня в Харкові автомобіль Lexus, який їхав на червоне світло, вилетів на тротуар, та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості, серед них двоє жінок перебувають у дуже важкому стані.

За кермом Lexus перебувала 20-річна Олена Зайцева, донька харківського бізнесмена і зведена сестра екс-заступника прокурора Черкаської області часів Пшонки Дмитра Зайцева, який був на посаді в 2013 році.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко заявив, що Зайцеву, яка влаштувала жахливе ДТП з 5 загиблими у Харкові, уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості. 

За попередніми даними, Зайцева не перебувала у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, але офіційного підтвердження цьому поки немає. Але згідно з даними експертизи, про які на судовому засіданні заявив представник прокуратури, в сечі Олени Зайцевої було знайдено опіати.

Національна поліція і прокуратура підписали подання на арешт Олени Зайцевої за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України).

Згодом Геращенко заявив, що водій Lexus Олена Зайцева брала участь у перегонах по нічному Харкову,коли сталася аварія.

20 жовтня прокуратура повідомила, що дочці харківського бізнесмена Олені Зайцевій, яка збила на смерть 5 людей на тротуарі у Харкові, оголосили про підозру. 

26 жовтня в харківській лікарні померла 20-річна Діана Берченко, що постраждала в результаті ДТП.

Читайте також матеріал «Главкома» Кривава ДТП у Харкові. Невже у Європі нема мажорів на дорогах?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: