Знову винна Тимошенко? У Мінфіні розказали, коли у Пенсійного фонду почалися проблеми

Знову винна Тимошенко? У Мінфіні розказали, коли у Пенсійного фонду почалися проблеми

«Цьогоріч із Держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 млрд грн» - Єрмоличев

Пенсійний фронд почав брати позики при прем’єрі Тимошенко, нагадали у Мінфіні

У нас немає проблем із виплатою пенсій. Загальні видатки бюджету Пенсійного фонду сягають 481 млрд грн.

Основними джерелами покриття цих видатків є надходження зі сплати ЄСВ (єдиний соціальний внесок) і кошти Держбюджету. Цьогоріч із Держбюджету до Пенсійного фонду надійде 202 млрд грн. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

«Просідання почалося через меншу сплату ЄСВ, що стало наслідком карантину. Є можливість отримання Пенсійним фондом позики від Держказначейства. Пропоную, до речі, подивитися на динаміку таких позик. Вони почалися у 2008 році (уряд тоді очолювала Юлія Тимошенко, – «Главком»). Потім дійшли у якийсь момент до регулярної щорічної неповернутої позики у 49 млрд» – розповів заступник міністра фінансів.

Заборгованість Пенсійного фонду України з позичок єдиного казначейського рахунку, млрд грн

3_17

Єрмоличев уточнив, що Пенсійний фонд позики не повертав, бо у них не вистачає власних доходів. Хоча Пенсійний фонд у принципі має бути бездефіцитний.

«Потенційно всі ці позички запрограмовані в бюджеті, бо це норма бюджетного кодексу, яка дозволяє Пенсійному фонду йти в казну за позиками. Зрозуміло, в законодавстві написано, що вони повинні повертати ці позики. Але ми усвідомлюємо: якщо в Пенсійного фонду немає своїх доходів, він не поверне борги.

Водночас за динамікою я бачу, що у нас, наприклад, у червні цього року сплата ЄСВ зросла у порівнянні з червнем минулого року на 449 млн грн. Тобто просіли квітень-травень, але червень пішов у плюс», – резюмував Єрмоличев.

Детальніше читайте в інтерв’ю «Главкома»:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: