Анкара обіцяє запустити «Турецький потік» на початку січня

Анкара обіцяє запустити «Турецький потік» на початку січня
Трубопровід природного газу «Турецький потік» має загальну потужність 31,5 мільярда кубічних метрів

Туреччина хоче «грати ключову роль в забезпеченні безпеки поставок природного газу в Європу»

Туреччина запустить газопровід TurkStream («Турецький потік») наступного місяця. Про це заявив турецький міністр енергетики і природних ресурсів Фатіх Донмез, пише Hurriyet Daily News.

«Ми запустимо TurkStream 8 січня. Ми будемо незамінними на міжнародних ринках природного газу з газопроводами, що йдуть як із сходу, так і з півночі», - заявив він.

Говорячи про відкриття трансанатолійського газопроводу (TANAP) в Європі 30 листопада, Донмез сказав: «Коли TANAP був  вперше підписаний, люди говорили, що проект був мрією».

«І тепер ми завершуємо ще один гігантський проект після TANAP. Хоча TurkStream і TANAP забезпечать безперешкодне використання природного газу нашою країною, ми також будемо грати ключову роль в забезпеченні безпеки поставок природного газу в Європу», - зазначив міністр.

Як відомо, трубопровід природного газу «Турецький потік» має загальну потужність 31,5 мільярда кубічних метрів, з яких перша лінія забезпечить турецьким споживачам потужність 15,75 млрд кубометрів російського газу.

Друга лінія буде поставляти ще 15,75 млрд кубометрів газу в Європу через Туреччину, Болгарію, Сербію і Угорщину. До кінця травня 2020 року планується побудувати 308-кілометрову ділянку газопроводу від болгарського села Польськи-Сеновец на кордоні Сербії.

 Нагадаємо, швейцарська компанія Allseas зупинила роботи з укладання газопроводу після того, як стало відомо, що санкції проти російських газопроводів «Північний потік-2» і «Турецький потік» були включені в американський оборонний бюджет на 2020 фінансовий рік.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія відповість на санкції США проти «Північного потоку-2».

Зазначимо, що Росія вже перенесла запуск газопроводу «Північний потік-2» на рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: