«Антонов» планує збирати літаки в Білорусі, щоб обійти санкції проти РФ - ЗМІ

«Антонов» планує збирати літаки в Білорусі, щоб обійти санкції проти РФ - ЗМІ

В рамках співпраці з Білоруссю розглядається можливість використання російських комплектуючих, в тому числі і санкційних

Українське авіабудівне держпідприємство «Антонов» поки не може налагодити серійний випуск літаків без російських комплектуючих і шукає шляхи обходу санкцій через Білорусь. Про це повідомляє Liga.net.

ДП «Антонов» і Мінський завод цивільної авіації №407 (МЗГА) ведуть закриті переговори про створення сервісного центру в Мінську.

У Білорусі планується продовжувати льотну придатність літаків АН, проводити сервісне обслуговування, ремонт і збірку літаків сімейства Ан-148/158.

Згідно з протоколом переговорів між підприємствами (копія якого є в розпорядженні видання), в рамках співпраці розглядається можливість використання російських комплектуючих, в тому числі і санкційних.

Відзначається, що імпортозаміщення російських комплектуючих, яке компанія проводить з 2015 року, не допомагає запустити серійне виробництво.

За словами віце-президента ДП «Антонов» Андрія Чабанова, підприємство вважає за доцільне розвиток спільних державних програм з організації виробництва і коопераційного серійного випуску цивільних літаків Ан-148 / Ан-158 спільно з Мінським заводом цивільної авіації №407 як перехідний етап для виходу з критичної ситуації , в якій опинився «Антонов».

В ДП «Антонов» підтвердили факт переговорів, але відмовилися коментувати подробиці проекту, оскільки остаточне рішення щодо його реалізації ще не прийнято.

Раніше російські ЗМІ повідомляли про секретні переговори ДП «Антонов» з РФ. Після цього у компанії ДП «Антонов» назвали причини співпраці з росіянами і нагадали, що з 2016 року повністю припинено співробітництво між ДП «Антонов» та ТОВ «Авіакомпанія «Волга-Днепр» в напрямку надання послуг з повітряних перевезень великогабаритних та нестандартних вантажів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: