Ціни струму для населення мають стати ринковими, як це стало з газом, - засновник «Західнадрасервіс»

Ціни струму для населення мають стати ринковими, як це стало з газом, - засновник «Західнадрасервіс»
Засновник групи енергетичних компаній «Західнадрасервіс» Зиновій Козицький виступає за ринкові ціни на електроенергію 

Фахівець стверджує, що електроенергія досі коштує необґрунтовано мало

Ціна на електроенергію для населення повинна бути ринковою, соціально незахищені верстви мають отримувати субсидії. Про це сказав  засновник групи енергетичних компаній «Західнадрасервіс» Зиновій Козицький під час відеозустрічі, організованої Energy Club. Про це повідомляє Kosatka.Media.

Він відзначив, що газ вже продають за ринковими цінами. А електроенергія досі коштує необґрунтовано мало, що призводить до тих загроз галузі, які є сьогодні. 

«На сьогодні «Укргазвидобування» почало продавати газ за ринковими цінами, більш-менш. З'явилися прибутки. І з'явилися цільові дотації громадянам, які не в  змозі платити цю ціну. Так само варто зробити в електроенергетиці. Має бути ринкова ціна. Хто може платити – платитиме. Це значна частина населення України. Хто не може сплачувати ринкову ціну – з бюджету будуть передбачені кошти саме таким людям. Тоді все стане на своє місце», – сказав Козицький.

Нагадаємо, раніше голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Валерій Тарасюк заявляв, що в середньостроковій і довгостроковій перспективі немає альтернативи вирівнюванню цін на електроенергію для населення та підприємців, і ціни на струм для населення неминуче зростуть.

Окрім того, екс-заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України, експерт енергетичних ринків Сергій Чех заявив, що в Україні ціни на електроенергію для промисловості знизились настільки, що часом навіть не покривають собівартість її виробництва, а енергетика знаходиться в кризовій ситуації.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: