Державіаслужба заборонила польоти авіакомпанії Atlasjet Ukraine

Державіаслужба заборонила польоти авіакомпанії Atlasjet Ukraine
Atlasjet Ukraine була створена в 2013 році і почала регулярні рейси в 2015 році на маршрутах зі Львова, Запоріжжя та Харкова до Стамбула

Дію ліцензії Atlasjet Ukraine Державіаслужба зупинила повністю від 18 березня

Державіаслужба України анулювала сертифікат експлуатанта і ліцензію на перевезення пасажирів і вантажів авіакомпанії Atlasjet Ukraine. Про це в п'ятницю, 27 березня, повідомляє видання avianews.com, що отримало відповідь регулятора на відповідний запит.

«З наданих документів випливає, що сертифікат зупинений з 29 лютого 2020 року наказом №340 від 28 лютого 2020 року. З цього моменту підприємствам галузі заборонено надавати авіакомпанії послуги із забезпечення польотів», - йдеться в повідомленні.

Дію ліцензії Atlasjet Ukraine Державіаслужба зупинила повністю наказом №453 від 18 березня 2020 року. Тепер авіакомпанія більше не має можливості здійснювати рейси і перевозити пасажирів і вантажі.

.jpg_233

Нагадаємо, Atlasjet Ukraine була створена в 2013 році і почала регулярні рейси в 2015 році на маршрутах зі Львова, Запоріжжя та Харкова до Стамбула. Авіакомпанія була дочірнім підприємством турецького авіаперевізника Atlasglobal. У 2018 році Atlasjet Ukraine призупинила польоти за всіма трьома маршрутами, проте через кілька місяців почала літати з Одеси до Стамбула після отримання відповідних прав на маршрут.

26 листопада 2019 року перевізник зупинив рейси одночасно з материнською компанією через фінансові проблеми в останньої. Обидва літаки українська авіакомпанія направила на зберігання до Франції.

Наприкінці 2019 року Atlasjet Ukraine отримала права на польоти за маршрутом Київ-Стамбул. Гендиректор авіакомпанії Ярослав Красножон прогнозував, що авіаперевізник поверне зі зберігання обидва літаки і відновить польоти на лінії Одеса-Стамбул в середині січня 2020 року. У березні 2020 року Atlasjet Ukraine хотіла вийти на лінію Київ-Стамбул.

У лютому 2020 року стало відомо, що турецька Atlasglobal повторно призупинила польоти і почала процедуру банкрутства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: