ДТЕК - не монополіст на ринку виробництва електроенергії, - розслідування АМКУ

ДТЕК - не монополіст на ринку виробництва електроенергії, - розслідування АМКУ
Остаточне рішення по справі ДТЕК буде прийнято на засіданні 18 грудня

Ринкова частка холдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%

Група ДТЕК в існуючій моделі ринку не займає монопольного становища на ринку генерації і, відповідно, не може використовувати свою ринкову владу і зловживати монопольним становищем. Це пов'язано з існуючими адміністративними обмеженнями на ринку. Такі дані були оприлюднені під час сьогоднішнього засідання АМКУ, присвяченого розгляду справи №128-26.13 / 14-15 про ознаки монополізму на електроенергетичному ринку.

Антимонопольний комітет України встановив, що ринкова частка холдингу ДТЕК у виробництві електроенергії не перевищує 26%. «Це у понад два рази менше, ніж ринкова частка державного підприємства НАЕК «Енергоатом», що виробляє 57% електричної енергії», - йшлося на засіданні.

Остаточне рішення по даній справі буде прийнято на засіданні 18 грудня

Нагадаємо, що в 2015 році Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) звернулася до Антимонопольного комітету України з вимогою розслідувати ознаки монопольного (домінуючого) становища групи ДТЕК ( «ДТЕК Західенерго», «ДТЕК Дніпроенерго», «ДТЕК Східенерго ») на ринку генерації електроенергії.

Як повідомлялося, програма ДТЕК з переведенням енергоблоків Придніпровської ТЕС з антрациту на вугілля марки «Г» дозволила знизити споживання імпортного антрациту в півтора раза, що посилює посилює енергобезпеку України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: