Екологи обурені мовчанням металургійних підприємств на пропозицію відкрити дані щодо викидів

Екологи обурені мовчанням металургійних підприємств на пропозицію відкрити дані щодо викидів
Еколог стверджує, що за останній місяць спостерігалися викиди на ряді підприємств України

Ініціатива про надання вільного доступу до систем екологічного моніторингу на металургійних і інших промислових підприємствах все ще залишається на папері, - Лампика

Металургійні підприємства України повністю проігнорували листи екологів з пропозицією відкрити дані екологічного моніторингу, Про це повідомила голова громадського формування «екопатрулям» Тетяна Лампика на своїй сторінці у Facebook.

За словами Лампики, така поведінка металургійних підприємств очікувана, оскільки ніхто з них не хоче показувати реальний стан справ.

«І що в результаті? Повний ігнор! Це і зрозуміло, у кого є бажання виставляти свою «брудну білизну» на показ? Я сердита, і навіть не на них, а на нашу беззубу країну і органи контролю», - написала еколог.

Еколог вважає, що ініціатива про надання вільного доступу до систем екологічного моніторингу на металургійних і інших промислових підприємствах компаній ArcelorMittal, «Інтерпайп», «Метінвест», «DCH», «Ferrexpo» та інших, все ще залишається на папері.

«Вирішено вдруге зібрати круглий стіл в Дніпропетровській області, для того, щоб дізнатися, на скільки ми зробили крок вперед за цей рік. Бо поки що, наш екологічний моніторинг діє лише на папері», - написала Лампика.

Еколог стверджує, що за останній місяць спостерігалися викиди на ряді підприємств України.

«За цей місяць ми спостерігали викиди не тільки в Кам'янському на ДМК. Також були випадки в Дніпрі (ДМЗ ім. Петровського), Кривому Розі на Арселор ... Як інформує наш офіс екопатруля в Маріуполі - ситуація там також не змінилася! А з настанням літа навпаки, виникає ще більше питань! Дуже нешановні представники підприємств! Припиніть випробовувати на міцність терпіння людей! Ми маємо право знати чим ми дихаємо!», - резюмувала Лампика.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: