Ексміністр: Верховна Рада три місяці не працює, за що депутати отримують 47 тис?

Ексміністр: Верховна Рада три місяці не працює, за що депутати отримують 47 тис?
Якщо б депутати зараз пішли у відпустки за власний рахунок, можливо, у них швидше крутилися б мізки, як виходити з цієї ситуації, - вважає Розенко

Ексміністр: розрекламоване урізання зарплат чиновників до 47 тисяч – маніпуляція

Колишній міністр соціальної політики Павло Розенко не розуміє, за що народні депутати отримують зарпалту 47 тисяч, адже Верховна Рада практично три місяці не працює. Про це ексурядовець сказав в інтерв’ю «Главкому».

Розенко вважає маніпуляцією та піаром розрекламоване урізання зарплат чиновників до 47 тис. грн.

«Якщо б депутати зараз пішли у відпустки за власний рахунок, можливо, у них швидше крутилися б мізки, як виходити з цієї ситуації», - наголосив ексурядовець.

Стосовно ж суддів, які скаржаться на зменшення зарплат до 10 «мінімалок» і погроз, що це може призвести до масових звільнень в судовій системі, то Розенко каже, що у суддів вже є досвід відстоювання своїх грошей.

«Я нагадаю, що коли ми (попередній уряд – ред.) суддям обмежили пенсію, чудовий Конституційний суд скасував це рішення. Причому саме в частині суддів, хоча обмежили не тільки їм. Тож досвід, як це вирішувати, у них є», - зауважив ексурядовець.

Розенко додав, що наразі мова під час карантину йде не лише про обмеження зарплат, але й про відмову урядовців від закупівлі техніки, від ремонтів приміщень, видатків на відрядження.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський запропонував через карантин внести до державного бюджету зміни про скорочення державних зарплат для чиновників до 47 тис. грн.

Нагадаємо, 13 квітня на позачерговій сесії Верховна Рада прийняла зміни до бюджету-2020.

Зокрема, у новому документі зменшено капітальні видатки центральних органів виконавчої влади на понад 1 млрд грн. Окрім того, до завершення карантину, починаючи вже з 1 квітня зарплата державних чиновників не повинна перевищувати 47 тисяч гривень. Це стосується суддів, народних депутатів, прокурорів, працівників НБУ, ЦВК та багатьох інших чиновників.

 

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: