Екссекретар РНБО про новий уряд: старі пропалені корупціонери почали вилазити у масках досвідчених добродіїв

Екссекретар РНБО про новий уряд: старі пропалені корупціонери почали вилазити у масках досвідчених добродіїв
Олександр Данилюк не бачить проблеми у тому, що президент формував новий уряд під впливом олігархів

Данилюк: якщо цей уряд не справиться, доведеться проводити нові вибори

Екссекретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк вважає, що теперішній уряд прийшов надовго, бо президенту Володимиру Зеленському складно буде сформувати ще один Кабмін. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

«Якщо і цей уряд піде так само, як попередній, то доведеться проводити вибори, на яких не факт, що «слуги» отримають більшість», - припускає Данилюк.

Екссекретар РНБО не бачить проблем у тому, що президент формував новий уряд явно за допомогою олігархів.

«У зверненні до великого бізнесу нема нічого поганого. Бо бізнес в період кризи теж дуже дискомфортно себе відчуває. Вже зараз треба думати, як підтримати і малий, і середній, і великий бізнес», - наголосив Данилюк.

З іншого боку, за словами політика, ця криза дуже серйозно поміняє процеси в світі. «Можливо, ми зможемо зайняти якісь нові ніші в глобальному бізнесі, а наше суспільство відійде від суцільного «хайпу». Бо коли насувається така загроза, люди починають міркувати інакше», - сподівається екссекретар РНБО.

Данилюк вважає, що деякі олігархи непогано почувають себе і під час кризи. Зокрема, політик вважає, що олігарх Ігор Коломойський «дуже непогано почуває себе в нинішньому хаосі». «Він взагалі дуже добре орієнтується, в складних та мутних ситуаціях. Тому, прогнозую, що у нього може виявитися все навіть добре», - зауважив Данилюк.

Що ж до реакції Данилюка на підпал будинку колишньої голови Нацбанку Валерії Гонтарєвої на Київщині та наїзд авто на неї, то політик і сьогодні називає ці події трагедією і злочином. «Гонтарєва дійсно дуже серйозно постраждала. Я їй пояснював, що зроблю все, аби захистити її і не дати повернути «Приватбанк» – для мене це було принципово. Тому я не міг промовчати, коли на неї почалися нападки. Я впевнений, що президенту тоді моя позиція не сподобалась, але хто б я був, якщо б зробив інакше?» - підкреслив Данилюк.

Екссекретар РНБО говорить, що не боїться розправи з боку команди Зеленського. «Нема питань - нехай «наздоганяють» (сміється). Звичайно відсутність покарань дуже дратує. Але ще більше дратує, те що старі пропалені корупціонери знову почали вилазити на поверхню в масках досвідчених добродіїв – за що боролися?» - запитує Данилюк.

Нагадаємо, Олександр Данилюк приєднався до команди президента Володимира Зеленського рік тому у розпал виборчої компанії. Кілька місяців перед тим, його помічали біля іншого кандидата – Анатолія Гриценка. Ще раніше Данилюк працював в Адміністрації Петра Порошенка і був членом уряду за президентською квотою. Під час виборів Данилюк організовував для Зеленського зустрічі з послами західних країн, представниками МВФ, координував «міжнародку» та навіть організував зустріч з президентом Франції Емманюелем Макроном. Після перемоги Зеленського вплив Данилюка поступово почав згасати, бо він дуже часть вступав у дискусії з президентом. Тому призначення Данилюка секретарем РНБО сприймалося як «почесне заслання». В результаті Данилюк сам подав у відставку, а Зеленський «на прощання» дорікнув йому прем’єрськими амбіціями.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: