«Енергоатом» підтримав тимчасовий вивід блоків в резерв у відповідь на спекуляції у ЗМІ

«Енергоатом» підтримав тимчасовий вивід блоків в резерв у відповідь на спекуляції у ЗМІ
Якщо з'явиться фізична можливість збільшити виробництво електроенергії,  зупинені блоки запустять протягом двох діб, - керівник «Енергоатому»

«Енергоатом» погодився зі зменшенням його частки виробництва в Прогнозному балансі на 2020р з 80,3 до 73,7 млрд кВт-год

ДП «НАЕК «Енергоатом» вважає обґрунтованим тимчасовий вивід блоків АЕС в резерв. Про це 30 квітня повідомила прес-служба Міністерства енергетики та захисту довкілля з посиланням на слова т. в. о. президента компанії Петра Котіна.

«Ситуація, в якій у нас зупиняється три блоки за цим балансом, вона фізично збалансована на наш погляд і за нашою оцінкою. Тому ми припинили заперечення і перерахували той баланс, який був запропонований нам міністерством», - сказав Котін під час засідання Антикризового енергетичного штабу 29 квітня.

За інформацією міністерства, «Енергоатом» погодився ік повідомлялося, з зменшенням його частки виробництва в Прогнозному балансі на 2020р з 80,3 до 73,7 млрд кВт-год.

Котін додав, якщо «Енергоатом» отримає підтримку від держави і будуть прийняті закони, які дозволять погасити заборгованість перед підприємством, то компанія зможе забезпечити свою фінансову стабільність у поточному році, а також реалізацію інвестиційних програм, ремонтну кампанію, виплату заробітної плати співробітникам тощо.

Крім того, він зазначив, в разі зміни ситуації з енергобалансом і появи фізичної можливості збільшити виробництво електроенергії,  зупинені блоки запустять протягом двох діб.

Ця заява міністерства зроблена на фоні розповсюджених декількох хвиль повідомлень про штучне обмеження атомних блоків на користь інших видів генерації, ініціованих народним депутатом Андрієм Герусом та членом Наглядової ради Укрзалізниці Сергієм Лещенко. 

Як повідомлялося, нардеп Олексій Кучеренко назвав ці повідомлення маніпулятивними і зазначив, що енергетичний баланс дозволить вирішити критичну аварійну ситуацію в галузі. 

У свій час головний диспечер НЕК «Укренерго» Віталій Зайченко у коментарі Андрію Герусу заявив, що частка атома в останні дні досягала 80%, що є критичною передаварійною ситуацію.

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство енергетики та захисту довкілля України затвердило новий Прогнозний енергетичний баланс України на 2020 рік, який передбачає заходи для забезпечення стабільної роботи енергетичної галузі.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: