Гібридні інвестиції. Глава СБУ розказав про загрози економічній безпеці держави

Гібридні інвестиції. Глава СБУ розказав про загрози економічній безпеці держави
Баканов запевняє, що перед розробниками нового закону про СБУ ставив одне завдання, «щоб слів «економіка» і «корупція» взагалі не було використано в тексті»

У СБУ пояснили, як спецслужба має опікуватись економічною безпекою

Голова Служби безпеки України Іван Баканов вважає, щоб ефективно захищати Україну, спецслужба має опікуватись економічною безпекою.

Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».

Хоча, на думку керівника спецслужби, «питання не в тому, які в тебе функції, питання в тому, яким чином ти користуєшся ними».

«Якщо ми візьмемо розвідспільноту, аналогічні Службі безпеки органи Сполучених Штатів, Великобританії, Польщі і навіть країн Балтії, у них є функція економічного аудиту, є антикорупційна функція. Насправді навіть ті країни, які сьогодні не мали такої функції в своїх безпекових органах, їх вводять, тому що експансія через інвестиції створює реальну загрозу нацбезпеці. Це може призвести до будь-яких наслідків», - наголошує Баканов.

Водночас, Баканов запевняє, що перед розробниками нового закону про СБУ ставив одне завдання, «щоб слів «економіка» і «корупція» взагалі не було використано в тексті».

«І з цим завданням майже впоралися, мені здається, там тільки один раз слово «корупція» звучить – у розділі про принципи діяльності Служби безпеки написано «нульова толерантність до корупції працівників Служби безпеки України», - задоволений керівник відомства.

Читайте детальніше тут:

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: