Голова парламентського комітету оприлюднив дані про нарахування ПДВ у березні

Голова парламентського комітету оприлюднив дані про нарахування ПДВ у березні
Данило Гетманцев назвав звинувачення ексміністра фінансів Ігоря Уманського про 5 млрд грн, які нібито держава недоотримала від «скруток» з ПДВ або інших схем безпідставними

За березень 2020 року база податку на додану вартість (ПДВ) становила 856,5 млрд грн, нарахування - 20,7 млрд грн, що говорить про підсумкове навантаження 2,42%, - Гетманцев

У державному бюджеті за березень 2020 року база податку на додану вартість (ПДВ) становила 856,5 млрд грн, нарахування - 20,7 млрд грн, що говорить про підсумкове навантаження 2,42%, тоді як в аналогічному періоді 2019 року база становила 916,6 млрд грн, нарахування - 19,1 млрд грн, а навантаження - 2,08%. Про це повідомляє голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Facebook.

«Щодо дивно довго незгасаючого скандалу авторства самого яскравого міністра в історії вітчизняних фінансів, якого полюбили в опозиції, повідомляю що ПДВ за березень 2020 року склав (грн): база 856,5 млрд, нарахування 20,7 млрд. Разом, навантаження 2,42%. Рідкісний випадок, коли скандал, пов'язаний з відставкою міністра триває довше, ніж перебування його на посаді», - написав Гетманцев.

Нагадаємо, раніше Данило Гетманцев заявив, що Нова податкова припинила більшу частину системних схем зловживання з ПДВ, які були за попередньої влади.

Крім того, Гетманцев назвав звинувачення ексміністра фінансів Ігоря Уманського про 5 млрд грн, які нібито держава недоотримала від «скруток» з ПДВ або інших так званих схем безпідставними й такими, що не знаходять підтвердження.

Також в інтерв'ю OBOZREVATEL голова ДПС Сергій Верланов заявив, що за час своєї роботи нова податкова завдяки ліквідації шахрайських схем додатково принесла до бюджету понад 15 млрд грн. Тому звинувачення екс-міністра фінансів Ігоря Уманського про нібито втрату 5 млрд грн на ПДВ ґрунтуються на фейку, який зробили ті, хто раніше заробляв на цих схемах.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: