«Газпром» палить газ замість експорту до Європи – ЗМІ

«Газпром» палить газ замість експорту до Європи – ЗМІ
Великий смолоскип газу поблизу російсько-фінського кордону
фото: suomenluonto.fi

Супутникові знімки системи моніторингу НАСА підтверджують початок пожеж із 22 травня

Поблизу російсько-фінського кордону, в районі розташування компресорної станції «Портова» і однойменного LNG-терміналу, був зафіксований великий смолоскип газу. Про це повідомляють фінські ЗМІ.

Супутникові знімки системи моніторингу NASA підтверджують початок пожеж (спалювання газу) на компресорній станції з 22 травня.

Супутникові знімки NASA підтверджують початок пожеж
Супутникові знімки NASA підтверджують початок пожеж

Саме із травня «Газпром» зменшив транзит до Європи через ГТС України, переставши використовувати у повному обсязі оплачені та заброньовані потужності.

Супутникові знімки фіксують спалювання газу з 22 травня
Супутникові знімки фіксують спалювання газу з 22 травня
Пожежі на LNG-терміналі розпочалися з 17 червня
Пожежі на LNG-терміналі розпочалися з 17 червня

Нагадаємо, російська компанія «Газпром» 3 серпня заявила, що нібито через санкції країн Заходу постачання до Росії турбіни для газопроводу «Північний потік» неможливе. 

Як відомо, 14 червня Росія скоротила поставки газу до Німеччини на понад 40% нібито через проблеми з турбіною, яку їй не могли повернути через санкції, запроваджені за війну в Україні. Хоча згодом турбіну «Газпрому» таки передали, в липні він повністю припинив поставки на 10 днів нібито через планово-технічне обслуговування. 21 липня постачання відновили, але лише на 40% від проєктної потужності.

Зазначимо, 26 липня держави-члени Європейського Союзу ухвалили надзвичайний план скорочення споживання газу, націлений на пом'якшення наслідків потенційного повного припинення постачання з РФ.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн раніше заявила, що першочерговою метою ЄС залишається стати повністю незалежним від імпорту російського газу не пізніше 2027 року.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: