Керівник «Укрпошти» пояснив, чому немає «зради», незважаючи на збільшення витрат з бюджету

Керівник «Укрпошти» пояснив, чому немає «зради», незважаючи на збільшення витрат з бюджету
Ігор Смілянський назвав сьогоднішній день упевненим кроком до крутого майбутньому «Укрпошти»

Усі витрати Смілянський пообіцяв повернути «підвищеною капіталізацією»

Прийняття урядом нового тарифу на доставку пенсій та субсидій на 2020 рік – це не просто перемога, а й упевнений крок до крутого майбутньому «Укрпошти». Про це написав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський у Facebook.

Смілянський подякував прем'єр-міністу Олексію Гончаруку, міністру інфраструктури Владиславу Криклію та міністру соціальної політики Юлії Соколовській. «Ви зробили те, чого не змогли і не хотіли зробити до вас 15 років», - наголосив він.

Гендиректор «Укрпошти» висловив окрему подяку міністру фінансів Оксані Маркаровій за розуміння в цьому питанні і пообіцяв: «…повернемо підвищеною капіталізацією».

«Хотів потролити попередніків, які вартували нашій компанії два втрачених роки у її розвитку, але буду вище цього (вони знають, хто вони). Краще поясню, що означає сьогоднішнє рішення для України в цілому, але особливо для 15-16 мільйонів людей, що живуть в селах і для 800 тисяч людей з інвалідністю», - написав Смілянський.

Тож гендиректор «Укрпошти» пояснив, які переваги для підприємства матиме рішення Кабміну виділити «Укрпошті» 900 млн грн для доставки пенсій та субсидій:

«1) Укрпошта не скорочуватиме мережу відділень у селах. Більше того, прямо сьогодні я підписую розпорядження про можливість збільшення кількості днів роботи наших відділень і листонош у селах, там де в цьому є необхідність. Що це означає? Зручність для людей, якісні послуги, найкраща доставка газет, вищі доходи листонош і операторів Укрпошти. Найголовніше - це впевненість у завтрашньому дні для 70- тисячного колективу Укрпошти та членів їхніх сімей.

2) Рішення цього питання дає можливість інвестицій у новий транспорт, пересувні відділення і сучасні логістичні центри. А це, у свою чергу, можливість в тому числі найдешевшої доставки ліків у тій місцевості, де немає і не буде аптек, а живуть мільйони людей. Для розуміння, що «вкрали» у Укрпошти за ці два роки: інвестиційна програма на оновлення основних засобів в 2019 році - 87 мільйонів гривень. Це навіть не покриває амортизацію або знос основних засобів в 400+ мільйонів. На 2020 рік плануємо інвест програму на суму понад 1 мільярд гривень. Що називається відчуйте різницю. Це інвестиції в країну, в нові робочі місця і хороші зарплати.

3) Вирішення питання з пенсійним тарифом відкриває можливість залучення стратегічного інвестора, адже зі збитками в мільярд особливо багато охочих не буде. І ця інвестиція сторицею повернеться в державу. Більше того, від гасіння пожеж ми переходимо до нормального 5-річного планування».

Смілянський також пояснив, чому немає «зради», незважаючи на те, що витрати бюджету збільшилися.

«Поточний пенсійний тариф був прийнятий у 2004 році. Тоді мінімальна заробітна плата (а зарплата це 70% витрат Укрпошти) становила 237 гривень. У 2020 році вона буде 4723 - тобто збільшення в 20 разів. За цей час пенсія (а ми отримуємо% від суми доставки) збільшилася в 5,5. рази. Знову ж - відчуйте різницю як це робити послугу, коли темп зростання витрат перевищує зростання доходів у 4 рази.

2) Але ми з розумінням ставимося до витрат бюджету. Тому, гарантуємо, що при прийнятті закону про поштові рахунких Укрпошти, скоротимо витрати бюджету на доставку пенсій протягом 4-5 років до 0. Іншими словами економія для бюджету у разі прийняття закону №6601 складе більше 2 мільярдів гривень на рік.

 3) Залучення стратегічного інвестора і продаж в майбутньому акцій Укрпошти принесе державі значно більші суми, ніж воно вкладає сьогодні», - резюмував керманич «Укрпошти».

Нагадаємо, з 1 січня 2020 року держава забезпечить безоплатну доставку пенсій та субсидій через «Укрпошту» для майже п'яти мільйонів пенсіонерів. Кабмін виділив підприємству 900 млн грн для доставки пенсій та субсидій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: