На що українці вже витратили понад мільярд за вакцинацію (список)

На що українці вже витратили понад мільярд за вакцинацію (список)
Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19
фото: diia

З другої половини січня 2022 року програму розширять

З початку дії програми виплат за вакцинацію «єПідтримка» громадянам України виплатили майже 6,4 млрд грн, з них понад 1 млрд грн українці вже витратили. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

«З початку запуску програми «єПідтримка» понад 6,7 млн українців подали заявки в Дії на отримання 1000 грн. За три тижні дії програми громадянам вже виплачено майже 6,4 млрд грн. Понад 1 млрд грн з отриманих коштів українці вже витратили», – йдеться в повідомленні.

За видами витрат найпопулярнішими стали:

  • книжкові магазини – 361 млн грн;
  • кінотеатри – 300 млн грн;
  • театри, концерти та розважальні послуги – 138 млн грн;
  • залізничні та авіа пасажирські перевезення – 134 млн грн;
  • спорт – 90 млн грн.

З другої половини січня 2022 року програму розширять – українці, старші за 60 років, зможуть витратити кошти на придбання ліків.

До слова, неповнолітні зможуть отримати тисячу за вакцинацію: Зеленський дав доручення уряду.

До слова, клієнти Приватбанку найчастіше витрачають «єПідтримку» на книги та кіно.

Раніше урядовий портал повідомляв, що понад 6,2 мільйона українців подали заявки у додатку «Дія» на отримання 1000 грн за перші два тижні роботи програми «єПідтримка». Найбільшим попитом користується придбання книжок, квитків у кінотеатри та залізничних квитків.

Відповідно до умов програми 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19. Кошти надаються на чотири місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року та реалізовуватиметься в декілька етапів. На першому етапі, отримання коштів відбуватиметься через додаток «Дія». Це – найшвидший і найпростіший спосіб.

На другому етапі (другий-третій квартал 2022 року) буде запропоновано альтернативний офлайн-механізм, над яким зараз працюють. Люди, які не мають смартфонів, зможуть подати звернення на отримання допомоги в офлайн форматі. Схема, яким саме чином відбуватимуться виплати, нині розробляється. Також на другому етапі, в 2022 році, розглядається можливість видачі фізичних банківських карток.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: